Hírek

Mit érdemes viselned, ha a business casual a dresszkód?

A dresszkódra érdemes úgy tekinteni, mint egy jó barátra, aki mutatja az irányt, és nem úgy, mint egy paragrafusokkal teletűzdelt szabálykönyvre. Ugyanis első körben bonyolultnak tűnhet a business casual előírásaihoz igazodni, viszont valójában ha ez a meghatározott, megadott irány, akkor lehetetlen félrenyúlni, és mondjuk olyan öltözetben megjelenni, ami nagyban rontja az esélyeket például egy munkainterjún, egy tárgyaláson.

Mi az a business casual?

Még mielőtt elvesznénk a szakzsargonok sűrűjében, megmutatjuk, hogy mit is jelent ez a távolról nagyon hivatalosnak, sőt akár még ijesztőnek is tűnő kifejezés. Pánikra semmi ok, ugyanis a business casual ugyan üzleti öltözetet jelent, viszont sportos, könnyed, laza kivitelben. Azaz az elegáns megjelenés elvárható, igen, mint ahogy az az üzleti körben megszokott, ellenben nem beszélhetünk merev szabályokról, és olyan kritériumokról, amiket nehéz betartani, vagy amikhez óriási áldozat igazodni. Korántsem!

De hogy konkrétumokat is hozzunk, a szövetnadrág például tipikusan ebbe a kategóriába tartozik. Ki merné megkérdőjelezni az eleganciáját? Nyilván senki! Ugyanakkor az is vitathatatlan az esetében, hogy kényelmes hordani, egész nap hűséges társsá válhat, miközben a dresszkóddal harmonizáló fellépés is borítékolható. A hagyományosnak tekinthető fekete, barna, szürke színeken túl egyéb árnyalatok is elérhetőek. Az, hogy mikor mi illik, valójában helyzet-, egyén- és személyiségfüggő. Akihez határozottan passzolnak az élénkebb színek, és aki olyan módon tudja hordani ezeket, hogy közben az elegáns kisugárzás sem csorbul, annak nem vitás, hogy ez a helyes út. De akik a konzervatívabb irány képviselői, maradhatnak bátran a tradicionális árnyalatoknál. A siker így is, úgy is borítékolható.

Mi az, ami még passzol az elvárásokhoz?

A sport öltöny. Ez valószínűleg sokak számára fellélegzést kiváltó hír, hiszen ez az a ruhadarab, ami úgy kényelmes, hogy közben elegáns is, ráadásul kifejezetten trendi. Nem kihívás egész nap hordani, miközben egyáltalán nem zárja merev korlátok közé a viselőjét.

Megosztás