Hírek

Fejbe rúgta a pilismaróti falunapon, mert nem állt szóba vele

Nem jogerősen 5 év börtönbüntetésre ítélték azt a többszörösen büntetett, visszaeső férfit, aki a 2021-es pilismaróti falunapon azért rúgott fejbe egy embert, mert az nem állt szóba vele. A sértett életveszélyes koponyasérülést szenvedett.

A megállapított tényállás szerint a büntetett előéletű vádlott 2021. augusztus 15-én éjfél után, a Pilismaróton tartott falunapon odament az ittas állapotban lévő, sörpadon ülő sértetthez, akihez beszélni kezdett. A sértett azonban, mivel a vádlottat nem ismerte, nem vett róla tudomást, ezért a vádlott őt egy alkalommal fejen ütötte, melytől a férfi a földre esett. Miközben a sértett próbált felállni, a vádlott nagy erővel fejbe rúgta őt. A sértett a rúgás következtében visszaesett a földre, a fejét a földhöz verve eszméletét vesztve.

A vádlottat a rúgást követően egy ismeretlen személy elrántotta a sértett mellől, majd a vádlott futva távozott a helyszínről. A sértett bántalmazását a falunapon jelenlévő személyek észlelték, és az alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen. A sértett a rúgás következtében a baloldali halánték zúzott sérülését, nyílt törését, a baloldali szemgödör hátsó falának törését szenvedte el. A sérülések tényleges gyógytartama 2 hónap. A koponyaüreget megnyitó koponyacsonttörés közvetett életveszélyes sérülés.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség indítványa alapján a Tatabányai Törvényszék a 2023. május 11. napján tartott nyilvános, folytatólagos tárgyaláson, a visszaeső vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 5 év börtönbüntetésre, mellékbüntetésként 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ügyész az ítéletet tudomásul vette, azonban az nem jogerős, mivel a vádlott és védője elsősorban felmentésért, másodsorban enyhítésért jelentett be fellebbezést.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék