Hírek

Bosszúból vízzel árasztotta el volt élettársa sárisápi házát

Egy hónapra elrendelték az előzetes letartóztatását annak a férfinak, aki volt élettársát és annak családját rendszeresen fenyegette, valamint többször visszatért a sértett sárisápi házába, ahol a csaptelepet kiszedte, a bojlert szétszerelte és az így kifolyó vízzel az ingatlan földszintjét elárasztotta.

A sértett és a gyanúsított élettársi kapcsolata 2020 nyarán megromlott. A megalapozott gyanú szerint ettől kezdve a sértett többször felszólította a gyanúsítottat arra, hogy hagyja el a sértett és családja tulajdonában lévő sárisápi ingatlant és oda ne menjen vissza. A gyanúsított azonban a sértett kérésének nem tett eleget, többször, önkényesen visszatért az ingatlanba és rendszeresen trágár szavakkal illette és megöléssel fenyegette a sértettet és a családját.

Mindezek mellett a férfi erőszakos magatartást is tanúsított, a sértett több berendezési tárgyát széttörte. A gyanúsított – miután a sértett már nem engedte be a házba – több alkalommal az ablakot megrongálva, azon keresztül bemászva, illetve a bejárati ajtó lakatpántját levágva jutott be az ingatlanba. Egy alkalommal, a házba történő bejutását követően, a fürdőszobában a csaptelepet kiszedte, a bojlert szétszerelte, és az így kifolyó vízzel az ingatlan földszintjét elárasztotta.

Az Esztergomi Járási Ügyészség indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság nyomozási bírája az erőszakkal elkövetett magánlaksértés bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben, 1 hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A bíróság álláspontja szerint a férfi letartóztatása indokolt a jelenlétének biztosítása és a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében. A végzés nem végleges, mivel a gyanúsított és a védője fellebbezést jelentett be.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék