Hírek

Pályaorientációs Police Café Nyergesújfaluban

2023. április 27-én a nyergesújfalui Kernstok-villa adott otthon a Komárom-Esztergom vármegye által éppen egy éve elkezdett Pályaorientációs Police Café sorozat negyedik állomásának.

A városka büszkesége, a Kernstok Károly festő által száz évvel ezelőtt működtetett képzőművészeti szabadiskola tavaly felújított és a nagyközönség számára is megnyitott épülete igencsak kellemes helyszíne volt a civilek és rendőrök közötti párbeszédnek. Ezúttal középiskolai intézményfenntartó, polgármester, települési közbiztonsági referens, munkaügyi központos szakemberek, lelkes fiatal és régebb óta fiatal, tapasztalt rendőrök és rendőr tanárok, jelenlegi és még a rendészeti pályaorientációs képzésben tanuló, remélhetőleg leendő rendőrök járultak hozzá ahhoz, hogy a szakmai utánpótlás ügye előrébb menjen.

A 21 fő részvételével megtartott rendezvény kezdeményezői bíznak abban, hogy Komárom-Esztergom vármegyében talán már nem kell olyan sokat várni arra, hogy a pályaorientációs képzésekbe fektetett energia egy-két éven belül „megtérüljön”, és az azt végző középiskolákból több fiatalt lehessen a pályára vonzani. A közös gondolkodás legközelebbi állomása 2023. május 25-én Oroszlányban lesz.

Fotók, forrás: police.hu

Megosztás