Dorog

Ikszelt a Dorog Siófokon

Kisebb meglepetésre nem bírt egymással a labdarúgó NB II 34. fordulójában a középmezőnyhöz tartozó BFC Siófok és az osztályozót érő helyért küzdő Dorogi FC: az első félidei gólváltásnak köszönhetően 1–1-es döntetlen született – írja a Nemzeti Sport.

2023. március 19-e mindkét csapat életében meghatározó lehet, hiszen a BFC Siófok akkor kapott ki, míg a Dorogi FC akkor győzött legutóbb. Az azóta eltelt 38 napban a balatoniak öt veretlenül megvívott mérkőzést hoztak össze, ráadásul sorozatban négy győzelmet arattak, míg a bányászvárosiak öt nyeretlen bajnokival, egymást követő két vereséggel a hátuk mögött utaztak Siófokra.

A végelszámolás szempontjából az elmúlt időszak akár döntőnek bizonyulhat, hiszen amíg a tópartiak sikeresen abszolválták a középmezőnyhöz való felzárkózást, addig a piros-feketék hatpontos távolságra kerültek a még osztályozót érő helyektől. Marián Sluka együttese az utolsó szalmaszálak egyikét próbálta megragadni a Balaton-parton, ahol alapvetően az előző fordulókban látott játék stabilabbá tétele volt a Komárom-Esztergom vármegyeiek célja.

Az első húsz perc híven tükrözte, hogy a három pont begyűjtése melyik csapatnak lenne fontosabb. A lelkesen futballozó dorogiak meglepték az álmosan kezdő siófokiakat, s a 23. percben – a nem sokkal korábban a keresztlécet is eltaláló – Szalai József révén nem érdemtelenül szerezték meg a vezetést (0–1). A folytatásban valamelyest felpörögtek az események, de a siófokiak büntetőből és akcióból sem tudták bevenni a remeklő Borsos Vilmos kapuját, egészen a 41. percig, amikor Dénes beadását Farkas Balázs váltotta gólra (1–1). Érdekesség, hogy a 21 esztendős támadó az idei naptári évben tizennégy mérkőzésen egymaga szerzett ugyanannyi gólt, mint a komplett dorogi együttes – szám szerint nyolcat.

A második játékrészben eseménytelenül csordogáltak a percek. Az életükért küzdő vendégek voltak kezdeményezőbbek, de igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani, s két perccel a vége előtt Papp Marcell a meccslabdát is jócskán a kapu fölé lőtte. A dorogiak a látottak alapján rászolgáltak a pontszerzésre, a végeredmény pedig egyben azt jelentette, hogy a Siófok nem tudta megszerezni sorozatban az ötödik győzelmét – ilyen szériára legutóbb a 2009–2010-es idény tavaszán volt képes.

LABDARÚGÓ NB II – 34. FORDULÓ
BFC SIÓFOK–DOROGI FC 1–1 (1–1)
Siófok, Városi Stadion, 150 néző. Vezette: Kovács Imre (Nagy Viktor, Király Zsolt)
SIÓFOK: Winter – Vágó G., Horváth M., Debreceni Á. – Major G. (Nyitrai, 80.), Varjas Z., Szakály A., Girsik (Polényi, 65.), Varga B. – Dénes Cs. (Hegedűs M., 65.), Farkas B. (Volter, 90.). Vezetőedző: Dragan Vukmir
DOROG: Borsos V. – Barna G., Lénárth, Berkó, Preklet, Papp Máté – Szalai J. (Papp Marcell, 83.), Kapornai (Hesz, 90+2.), Sztojka, Szedlár – Vígh Á. (Paudits, 71.). Vezetőedző: Marián Sluka
Gólszerző: Farkas B. (41.), ill. Szalai J. (23.)
MESTERMÉRLEG
Dragan Vukmir:
– Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz, mert az ellenfél a bennmaradásért küzd. A mai találkozón ennyire voltunk képesek.
Marián Sluka: – Az egy pontot annak köszönhetjük, hogy újra szervezett csapatként futballoztunk. Megvoltak a helyzeteink, de a rúgott gól után kétszer is komolyan veszélyeztetett a Siófok, majd a második félidőben meccslabdát hibáztunk el.

A mérkőzés részletei>>

Forrás: nemzetisport.hu