Hírek

Más személy adatait felhasználva adta el a kocsiját

Közérdekű munka büntetést szabtak ki azzal a fiatalkorú férfival szemben, aki más nevét felhasználva adta el a tulajdonában lévő személygépkocsit Tokodaltárón.

A vádirati tényállás szerint a fiatalkorú vádlott 2020. szeptember 18. napját követően ismeretlen személytől ismeretlen módon megszerezte egy gépkocsi tulajdonjogát.

A vádlott a gépkocsit 2020. szeptember 28. napján, Tokodaltáró területén eladta egy nőnek. A vádlott a nő részére egy olyan adásvételi szerződést adott át, melyen eladóként nem a vádlott neve szerepelt. Pár nappal később a nő meggondolta magát és elállt a szerződéstől, a gépkocsit visszaadta a vádlottnak.

Ezt követően a vádlott a gépkocsit 2020. október 10. napján egy házaspárnak adta el 150.000 forintért. A vádlott ekkor is valótlanul más személy nevét és adatait, mint eladót tartalmazó adásvételi szerződést adott át a vevőknek, amelyen az eladó aláírását meghamisította.

A hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt a Tatabányai Járási Ügyészség által benyújtott vádirat alapján az Esztergomi Járásbíróság 80 óra közérdekű munka büntetést szabott ki a férfival szemben. A büntetővégzés jogerős, azt az ügyész tudomásul vette.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség