Hírek

A dömösi hajóállomásról és az esztergomi kórházból is lopott

Két év fegyházbüntetésre ítélték azt a különös visszaeső nőt, aki az esztergomi kórházból és a dömösi hajóállomásról is lopott.

A vádirat szerint az elkövető 2018. május 9-én az esztergomi kórház belgyógyászati osztályának orvosi szobájába ment be, és onnan ellopott egy irattartót, amiben a sértett személyes iratai, forgalmi engedélye, bankkártyái és 8.000 forint készpénze volt. Az elkövető a tárcából a készpénzt kivette, majd a tárcát a kórház egyik női mosdójában hagyta.

Ezt megelőzően a nő 2018. április 18-án a dömösi hajóállomás épületébe a nyitott irodaajtón besurrant, és onnan egy táskából pénztárcát lopott, amiben a sértett személyes iratai, bankkártyája és készpénze volt. Az eltulajdonított valuta értéke 62.070 Ft Ugyanebből a tárcából ellopta még a sértett munkáltatója 100.000 Ft készpénzét, kettő darab bankkártyáját, és egy forgalmi engedélyt.

Az elkövető kilétének megállapításáig, valamint az elkövető elfogásáig az eljárást a nyomozó hatóság felfüggesztette. Az elkövetőt körözésének elrendelését követően közúti ellenőrzés közben fogta el a rendőrség, jelenleg más ügyben kiszabott szabadságvesztését tölti.

Az Esztergomi Járási Ügyészség által benyújtott vádirat alapján az Esztergomi Járásbíróság a 2023. április 26. napján tartott előkészítő ülésen, lopás bűntette miatt indult ügyben a vádlottat, mint többszörös visszaesőt, halmazati büntetésként 2 év fegyházbüntetésre, mellékbüntetésként 2 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint rendelkezett 170.070 forint vagyonelkobzásról is. A bíróság a feltételes szabadlábra helyezés lehetőségét kizárta. Az ítélet jogerős, azt az ügyész és vádlott is tudomásul vette.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék