Hírek

Elismeréseket adtak át a Rendőr- és Tűzoltónap alkalmából

Bátorságért Érdemjelet adományozott a belügyminiszter két esztergomi tűzoltónak, akik egy társasház harmadik emeleti lakásában keletkezett tűzesetnél három embert, köztük egy négyéves kislányt mentettek meg.

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere kiemelkedő szolgálati tevékenysége elismeréséül a Tűzoltóság napja alkalmából Szent Flórián érdemjelet adományozott Kelkó Balázs tű. ezredesnek, a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettesének.

A belügyminiszter kiemelkedő helytállása, bátor magatartása elismeréséül Bátorságért Érdemjelet adományozott, egyben jutalomban részesítette Molnár Gábor c. tű. főtörzsőrmestert és Zengl Norbert tű. őrmestert, a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Esztergomi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Esztergomi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságának beosztott tűzoltóit, akik egy társasház harmadik emeleti lakásában keletkezett tűzesetnél három embert, köztük egy négyéves kislányt mentettek meg.

Bátorságért Érdemjelben és jutalomban részesült Venczel Tóbiás Tamás c. tű. törzsőrmester, a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Tatabányai Katasztrófavédelmi Kirendeltség Tatabányai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságának beosztott tűzoltója. A törzsőrmester családjával érintett volt a 2023. március 11-i, az M1-es autópályán történt tömegbalesetben, ahol a korlátozott látási viszonyok miatt a mögötte haladó gépkocsi beléjük ütközött. Feleségét és három gyermekét azonnal kimenekítette a sérült gépjárműből és biztonságos helyre vitte őket, majd visszament a helyszínre, ahol saját szegycsonttörését és nehézlégzését figyelmen kívül hagyva az egyik égő autó alól kihúzott egy súlyosan sérült férfit, majd tovább folytatta a mentést, sérültek után kutatva.

Nevezettek az elismerést április 20-án a Rendőr- és Tűzoltónap alkalmából a központi ünnepségen, az Országos Rendőr-főkapitányság Teve utcai székházában vehették át Dr. Pintér Sándortól, Magyarország belügyminiszterétől. 

Forrás: Katasztrófavédelem
Fotók: Belügyminisztérium, Varga Mihály Sebestyén tű. fhdgy. – Komárom-Esztergom VMKI

Borítóképen szereplő személy: Molnár Gábor c. tű. főtörzsőrmestert
Második fotón szereplő személy: Zengl Norbert tű. őrmester