Hírek

Bronzérmet nyert Lévai Zoltán a Birkózó Eb-n

A kötöttfogásúak 77 kilogrammos kategóriájában szereplő Lévai Zoltán bronzérmet nyert április 22-én, szombaton a zágrábi birkózó Európa-bajnokságon.

A BHSE 27 éves versenyzője pénteken az azeriek 2020-as Eb-győztese, Sanan Suleyman, majd a korábbi Eb-ezüstérmes Iuri Lomadze legyőzésével jutott elődöntőbe, ott viszont nagy csatában, 1-1-gyel, riválisa később szerzett pontja miatt kikapott a szerbiai Nemes Viktortól. A harmadik helyért szombaton este a moldovai Alexandrin Gutuval kellett volna megküzdenie, de riválisa sérülés miatt nem állt ki a meccsre.

„Én szívesen birkóztam volna vele, de persze meg is könnyebbültem, hogy így alakult. Egy órával a meccs előtt tudtam meg, hogy sérült, egész nap úgy készültem, hogy birkózom ma. Persze azért bemelegítettem, mert láttunk már olyat máskor, hogy valaki, éppen egy moldovai egyébként, így tréfálta meg az ellenfelét” – nyilatkozta az MTI-nek Lévai Zoltán, aki azt is elmondta, hogy már pénteken sikerült túltennie magát az elveszített elődöntőn. – „Egy órával utána túlvoltam rajta. Akkor nagyon megviselt, mert igazságtalannak éreztem és azt nehezen viselem, de tanultam belőle. Egyszerűen legközelebb sokkal jobbnak kell lennem nála. Az az igazság, hogy változtatnom is kell majd, mert Nemes Viktorral nagyon hasonló a stílusunk, mindketten tesszük a kart, ami kioltja egymást. Még egyébként erőben is kell fejlődnöm, ezt éreztem, ebben azért benne van a korábbi hosszú kihagyásom is.” – mondta a sportoló.

A 2020-ban Eb-második Lévai Zoltán 2021-ben szívizomgyulladást kapott és hosszú hónapokat kellett kihagynia, azt követően viszont jól sikerült a visszatérése és a tavalyi, belgrádi világbajnokságon ezüstérmet nyert. A BHSE klasszisa a magyar küldöttség ötödik érmét szerezte meg a horvát fővárosban.

Torba Erik után a kötöttfogásúak 97 kilogrammos súlycsoportjában szereplő Lévai Tamás is elveszítette vigaszági mérkőzését és kiesett, így hat éremmel zárult a magyar csapat számára a zágrábi birkózó Európa-bajnokság.

Forrás: MTI
Borítókép: MTI/Illyés Tibor

Megosztás