Hírek

Road movie komárom-esztergomi módra

Indul a Vármegyei vándormozi, indul a visszaszámlálás hetvenhattól. A vármegyei önkormányzat identitás projektje keretében kisfilmet készít 76 településünkről, és mindegyiken levetíti sajátjukat.

Road movie komárom-esztergomi módra, avagy Oroszlány filmjével útjára indul a Vármegyei vándormozi – adta hírül Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke.

– Alapvető feladatunk a település- és területfejlesztés. Minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy kistelepüléseink is vonzóak legyenek, modern infrastruktúrával, a nagyok pedig továbbfejlődhessenek. Az identitás programban azt vállaltuk, hogy kialakítjuk az összetartozás érzését, azt, hogy az itt élők büszkeséget érezzenek, mert komárom-esztergomiak. Folyamatos megyejárásunk során kapcsolatokat, barátságokat, találkozásokat igyekszünk elősegíteni és sok-sok ismeretet átadni. Ebbe illeszkedik bele, hogy elkészítettünk valamennyi településünkről egy modern bemutató kisfilmet. A 76 részes sorozat címe: Vármegyejáró. A Vármegyei vándormozi elnevezésű roadshow keretében minden településnek szeretnénk helyben levetíteni a saját filmjét, amelyet ajándékba is megkapnak és bármikor vetíthetnek közösségeiknek – tájékoztatott Popovics György.

– A kisfilmek turisztikai megközelítéssel készültek, a cél, hogy az idelátogatók és a megyeiek egyaránt megismerhessék szűkebb hazánk értékeit. Sőt, szeretnénk, ha a külföldön dolgozók egy darabot kaphatnának ezzel az otthonukból. Az egészséges összetartozás és lokálpatriotizmus erősítése mellett a filmek kordokumentumok is, jelenünk izgalmas lenyomatai – sorolta a sorozat remélt pozitív hatásait elnök.

Az átlagosan 10 perces filmek összes játékideje, meghaladja a 12 órát. Érdekesség, hogy 4K felbontásban, szép drónfelvételek felhasználásával készültek.

– Az első díszbemutatóra április 28-án, az oroszlányi Bányász klubban, a vármegyei értéktári kiállítás megnyitóján kerül sor. A helyi bemutatók után a filmek felkerülnek a Mivármegyénk nevű YouTube csatornánkra, ahol remélhetőleg nagyon sok érdeklődőhöz eljutnak majd –zárta ismertetőjét Popovics György.