Hírek

Nagysápi betlehemből vitte el a szobrokat

Megrovásban részesült az a 19 éves férfi, aki a kiállított betlehemi szobrokat vitte el Nagysápról.

Mint arról beszámoltunk, egy barátjától tartott hazafelé a 19 éves férfi 2022. december 25-én hajnalban. Útja a nagysápi templom mellett vezetett, ami mellett egy betlehem állt. A fiatalnak megtetszettek az abban lévő szobrok, amelyek közül kettőt magával vitt. Másnap reggel az elkövető átgondolta tettét és felkereste a helyi polgármestert. Bevallotta, hogy ő lopta el a szobrokat, amiket még aznap visszavitt.

A határozatban az ügyészség megállapította, hogy az elkövető 2022. december 25. napján a hajnali órákban Nagysápon a templom előtt felállított betlehemi jászolból eltulajdonította az önkormányzat tulajdonában álló 1 db 80 cm magasságú Mária szobrot, és 1 db 40 cm nagyságú fekvő Jézus szobrot, ezek együttes értéke: 75.000 Ft. Az elkövető a szobrokat hazavitte, azokat a szobájában tárolta, majd néhány nap múlva a polgármester felszólítására önként visszavitte azokat az eredeti helyükre.

A járási ügyészség megállapította, hogy a büntetlen előéletű, megbánó magatartást tanúsító férfival szemben a törvény szerint alkalmazható legkisebb büntetés kiszabása vagy más intézkedés alkalmazása is szükségtelen, ezért a megrovás alkalmazásával helytelenítését fejezte ki a cselekmény miatt és felszólította arra, hogy a jövőben tartózkodjon bűncselekmény elkövetésétől.

Az Esztergomi Járási Ügyészség 2023. április 19-én az eljárást megszűntette az elkövetővel szemben.

Borítókép: police.hu
Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség