Dorog

Örök Mérlegen: ETO FC Győr – Dorogi FC

Az újra sereghajtóvá vált Dorog a stabil középmezőnyt erősítő győriek vendégeként lép pályára, ahol meglehetősen szerény kilátásokkal várhatja az összecsapást. A mérkőzésre április 16-án, vasárnap 17 órai kezdettel az ETO Parkban kerül sor.

Noha Tomás Lénárth góljával előnybe került a csapat, nem sikerült győznie a hétközi fordulóban hazai pályán a Nyíregyháza ellen. A vendégek 10 percen belül egyenlíteni tudtak és több gól már nem esett, így 1–1-es döntetlennel zárult a találkozó. Az utolsó helyezett Kozármisleny a dorogiaktól otthon elszenvedett veresége óta eltelt három fordulóban nemcsak veretlenek maradtak, de a megszerzett 7 pontjukkal már 2 ponttal a mieink előtt, jelenleg osztályozós helyen állnak, mivel jobb mutatókkal megelőzték a velük pontazonosságban lévő Békéscsabát. A győriek Szentlőrincen egy gól nélküli meccsen betlizve tartják biztos pozíciójukat a középmezőnyben. A két gárda legutóbb tavaly október 22-én csapott össze Dorogon, ahol a vendégek 1–0-ra győztek.

Ez lesz a két csapat 58. egymás elleni tétmérkőzése

Az eddigi 57 találkozón 19 dorogi győzelem, 16 döntetlen, 22 vereség; 86 : 94-es gólaránnyal született.

Igenbeli mérleg: 27 meccsen 6 győzelem, 7 döntetlen, 13 vereség; 36 : 56-os gólarány.

A győriek ugyan nem szerepeltek túl fényesen az elmúlt néhány fordulóban, legutóbbi győzelmük több, mint egy hónapja volt. Azonban a dorogiak elleni utolsó három meccset hozták, méghozzá kapott gól nélkül és háromból kétszer Dorogon tudtak nyerni. Csapatunk nagyon nehéz helyzetében mondhatni a csodában bízhat, azonban elsősorban magukban kellene nagyobb hitet önteni és a helyzeteknél sokkal jobban összpontosítani. Egy esetleges vereséggel majdhogynem reménytelen lenne a bentmaradásért folytatott küzdelmük.

Szabó Gyula

Megosztás