Hírek

Hogyan válasszunk kézi raklapemelőt?

A tehermozgatás területén dolgozók számára nem ismeretlen a kézi raklapemelők termékpalettáját, azonban itt sem mindegy, hogy milyen termékre esik végül a választásunk. Érdemes megnézni, hogy a választott típus hogyan teljesített munkaciklustesztek során, és milyen élettartammal számolhatunk.

A tartós kézi raklapemelő targonca keresése során többféle szempontot érdemes megvizsgálni: hol fogjuk használni? Csak beltéren, vagy kültérre is ki kell mennünk vele? Milyen felületen fog futni a munkagép? Milyen súlyokkal tudunk dolgozni? Hogyan tesztelték a tartósságot? Számtalan ilyen és ehhez hasonló kérdés merülhet fel bennünk mielőtt vásárlásra adjuk a fejünket. A piacon rengeteg palettázó van, azonban érdemes megkeresni azt, amelyik a leghosszabb ideig kitart – nem ritka, hogy akár ötször hosszabb ideig is bírják bizonyos, jó minőségű típusok. 

A kérdések során felmerült a különböző területekhez igazodó kerekek témaköre is: ezzel is érdemes számolnunk, mert a teljesítményt és a termelékenységet is befolyásolhatja, ha rosszul választunk eszközt. Szempont lehet még, ha szeretnénk személyre szabott konfigurációkat is választani a munkagéphez, vagy ha esetleg fontos számunkra az, hogy saját dizájnnal, akár márkázva dolgozzanak a kézi raklapemelők. 

A minőség ne legyen alku tárgya 

Az egyik lefontosabb szempont azonban mindenképpen a termék anyaga, szilárdsága, tartóssága. Célszerű, ha már a fogantyú is nagy szilárdságú anyagból készül, hiszen ez gondoskodik a gépkezelő kényelméről és a kezének védelméről is. Fontos továbbá a rozsdamentes, jó minőségű anyag: jó, ha például a tolórúd acélból készül, így csökkenthető a költséges karbantartás, és sokkal tovább használhatjuk a terméket hibamentesen. 

Az ideális palettázó biztosan rendelkezik klasszikus formatervvel és élettartam garanciával is. Válasszunk olyat, ami magas tartósságot kínál, hiszen ezzel hosszútávon rengeteg költséget spórolhatunk meg. Ha még környezetbarát is a termék, az plusz egy előny, hiszen kommunikálhatjuk cégünk vállalásaként is. 

Megosztás
Tegek: raklapemelő