Kategóriák: DorogHírekProgramok

Az Álmos Király Akadémia zarándoklata a hétvégén Dorogra érkezik

Április 15-én szombaton az Álmos Király Akadémia 2023. évi zarándoklata Dorogon tartja a következő állomását. A gyülekezés és a programkezdés a Szent Borbála templomnál déli 12 órakor lesz, amelyre minden helyi érdeklődőt is szeretettel várnak. 

Az Akadémia által szervezett zarándoklat idén már komolyabb tradícióval büszkélkedhet. A korábbi Szent László, Szent Erzsébet, Aranybulla zarándoklat után ezúttal Szent István jegyében zajlik, amely részben kapcsolódik első apostol királyunk égi születésnapjának 985. évfordulójához. A zarándoklat résztvevői az ország különböző pontjairól érkeznek, akik az adott állomáshelyen található kegyhelyek felkeresése mellett előadást is hallhatnak.

A dorogi találkozó eredetileg a Hősök teréről indult volna és első körben a Szent József templomot és plébániát tekintették volna meg, azonban a templomban gyászmisére kerül sor, ezért a módosítást követően a Szent Borbála templomnál lesz a gyülekező, ahol Zsolt atya és Kubínyi Tamás, az Akadémia vezetője fogadja a egybegyűlteket. Tervben van továbbá a Mária-barlang és a Kálvária felkeresése is.

A zarándoklatra a helybelieket is szívesen látják, a részvétel díjtalan.

Szabó Gyula

Megosztás