Dorog

Örök Mérlegen: Dorogi FC – Nyíregyháza Spartacus FC

Hétközi fordulóra kerül sor, ahol a dorogiak kiesési rangadót vívnak nyírségi ellenfelükkel. A mérkőzés április 12-én, szerdán 16 órakor a Buzánszky stadionban vesz kezdetét.

Csapatunk vasárnap 1–1-es döntetlen ért el a Csákvár otthonában. A hazai gárda kétszer is 11-est kapott, amely közül az első mindjárt a találkozó legelején vezetéshez juttatta őket, míg a második alkalomnál Borsos Vilmosnak sikerült a büntetőt kifognia. Sztojka Dominik 30 méteres jól helyezett, a jobb kapufáról a hálóba vágódott lövése jelentette az egyenlítést. Sajnálatos sérülés is történt a Fejér megyei találkozón, ahol Albert Ádám térdelte vesén a hazaiak védőjét, László Noelt, akit le kellett cserélni, később pedig kórházba is került. Mielőbbi gyógyulást kívánunk a szerencsétlenül járt játékékosnak! A Nyíregyháza a Szentlőrinc ellen a mérkőzés elejei gyors gólváltást követően, a második félidő derekán szerzett találattal sikeresen 2–1-re nyert, ezzel 5 ponttal megugrott a mieink előtt, s jelenleg a 17. helyen állnak. A két fél legutóbb tavaly október 14-én a nyíregyháziak ideiglenes otthonában, Sényőn ütközött meg egymással, s a hajrá perceiben Keresztes Krisztián fejesével szerzett góllal 1 : 0 arányban sikerült győznie a dorogiaknak. Védőnk azóta már Győri ETO játékosa.

Ez lesz a két csapat 18. egymás elleni tétmérkőzése

Az eddigi 17 mérkőzésen 7 dorogi győzelem, 3 döntetlen, 7 vereség született; 22 : 21-es gólaránnyal.

Hazai mérlegünk: 4 győzelem, 2 döntetlen, 2 vereség; 12 : 8-as gólarány.

Nem sokan gondolták volna az évad kezdetén, hogy ez a két csapat kiesési rangadót fog játszani egymással. Mindkét gárda mélyen a várakozások alatt szerepel, amely a nyírségiek esetében sokkal meglepőbb, hiszen nemhogy a veszélyzóna közelsége nem fenygette őket az elmúlt 6 év során, de rendre a tabella élbolyához tartoztak. Minden bizonnyal ennél többre képesek és nagyobb erőt képviselnek, mint azt a jelenlegi eredményeik mutatják. Azért ezzel együtt jobbak a kilátásaik, így számukra még egy döntetlen sem jelente nagy kudarcot, persze ettől függetlenül is a győzelem reményében érkeznek Dorogra. A mieinknek nincs sok választása, egyszerűen nyerniük kell ahhoz, hogy továbbra is reális eséllyel maradjanak versenyben az osztályozós hely eléréséhez. Az előző mérkőzésen mutatott harmatos támadó játéknál feltétlen hatékonyabb teljesítménnyel kellene előrukkolni, s valahogy behúzni a meccset. Márian Sluka kisebb jubileumhoz érkezett, ugyanis az elmúlt ősszel éppen a Nyíregyháza elleni mérkőzésen ült először vezetőedzőként a dorogi kispadon. Akkor sikeresen debütált, s nagyon jó lenne, ha csapata ugyanazt azt arcát tudná érvényesteni, mint akkor.

Szabó Gyula