Esztergom

Szájvizet, bicskát és walkie-talkiet is lopott

Börtönbüntetést szabhatnak ki azzal a különös visszaeső férfival szemben, aki négy alkalommal autókból és egy alkalommal lakásból lopott Esztergomban. Az egyik lopást térfigyelő kamera rögzítette.

Kamera rögzítette azt az esetet, amikor 2022. március 1-jén 01 óra 57 perc és 02 óra közötti időben a leparkolt, de le nem zárt gépkocsiból szájvizet, márkás napszemüveget, két darab napszemüveg tokot, valamint két doboz cigarettát, továbbá egy darab bicskát vitt el, amelyek értéke összesen 62.160 Ft.

Ezt megelőzően a férfi 2022. február 24-25. között az épületbe a nyitott bejárati ajtón bement, a lakás konyhában a hűtőszekrényből élelmiszert, majd mobiltelefont, készpénzt, autóstáskát a benne lévő iratokkal vett magához. Az elkövetési érték 28.285 Ft.

A következő esetben 2022. február 27-28. között az utcán leparkolt gépkocsiból mobiltelefont, készpénzt, rollert, láncfűrészt, irattárcát, valamint a sértett iratait és bankkártyáit vitte el. Az egyik bankkártyával bankjegykiadó automatából összesen 98.000 Ft készpénzt vett fel.

A negyedik esetben 2022. március 02-án az utcán leparkolt, de le nem zárt tehergépkocsiból tárcát, készpénzt, két darab walkie-talkie kézi adó-vevő készüléket, és bankkártyát vitt el. A férfi a bankkártyával bankjegykiadó automatából készpénzt kísérelt meg felvenni, azonban a tévesen megadott PIN kód miatt ez nem sikerült.

Az ötödik esetben 2022. február 28-március 01. között az utcán parkoló, de le nem zárt gépkocsiból igazolványtokot és iratokat, bankkártyákat, 200.000 Ft készpénzt vitt el. A lopással okozott kár teljes egészében megtérült, mert a férfi valamennyi értéktárgyát a gépkocsitól mintegy 100 méterre eldobta, melyet a sértett megtalált.

A lopás bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a férfit börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra, 1.285 Ft összegű vagyonelkobzásra ítélje, valamint kötelezze négy sértett kárának megtérítésére.

Borítókép, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség