Hírek

A rekreációs központok tisztántartása

A rekreációs központokat naponta akár több száz ember is látogathatja – közöttük gyerekek is, így annak tisztántartása, valamint folyamatos takarítása és fertőtlenítése elengedhetetlen szempont a biztonságos és egészséges üzemeltetéshez.

Rekreációs létesítmények – sokrétű szennyeződések

A rekreációs központ egy kifejezetten sokoldalú létesítmény, így annak takarítása tekintetében is fontos szempont a hatékony, de mindazonáltal alapos munkavégzés. A rekreációs terek esetében mindennapos tevékenység a takarítás, hiszen nemcsak a szennyeződések eltávolításán van a hangsúly, hanem a baktériumok és a vírusok, különböző kórokozók eliminálásán is. 

Mivel kifejezetten nagy a forgalom – főleg a hétvégenként, ezért sokan megfordulnak a létesítményekben, így még nagyobb a rizikó, ha nem megfelelő gondossággal lett kitakarítva. 

Tisztaság, mint marketing

A területek tisztántartása az egészséges és biztonságos környezet biztosításán túl lényeges pontja az üzemeltető ‘marketingjének is’. Amennyiben egy tiszta, higiénikus és ragyogó környezetbe érkezik a vendég, akkor sokkal szívesebben tér vissza oda, valamint ajánlja ismerőseinek is. 

A hatékony takarításhoz a szakértelemmel rendelkező csapaton túl hatékony eszközökre és tisztítószerekre is szükség van. A pontos tervezésnek köszönhetően lehet költséghatékonyan gondoskodni a felszerelésekről: beszerezni a nélkülözhetetlen eszközöket, vagy pedig takarítógépeket kölcsönözni a tökéletes végeredmény érdekében.

Leghatékonyabb takarítógépek és bérlésük

A takarítóeszközök meghatározása előtt érdemes felmérni a létesítményt és meghatározni annak igényeit. A rekreációs terek többek között magukba foglalják a medencéket, az edzőtermeket és azok eszközeit, a fürdő- és mellékhelyiségeket, a sportpályákat, a személyzeti helyiségeket és irodákat, valamint a konyha területét egyaránt. 

Napi takarítás = állapotmegőrzés

A látogatók által használt területek napi szintű takarítása, valamint fertőtlenítése alapvető feladat. Az irodahelyiséget és a személyzeti tereket elegendő hetente takarítani, mivel ott nincsen akkora átjárás. Folyamatos tisztításnak köszönhetően a munka felér egy karbantartással, hiszen így mind a burkolatok, mind a berendezések hosszú ideig megőrzik eredeti állapotukat. 

A látogató is sokkal jobban fogja érezni magát egy szépen rendbentartott létesítményben, míg az üzemeltetőnek sem kell pénzt áldoznia új bútorok vásárlására. Vannak olyan területek, amelyek könnyen elkerülhetik az ember figyelmét, mint az üvegfelületek, a tükrök, a magas bútorok teteje vagy a bútorok alatti terület. Ezekre a pontokra is kifejezetten nagy figyelmet érdemes fordítani a teljes és kifogástalan higiénia biztosítása érdekében.

Média partner: DLX MEDIA marketing ügynökség

Borítókép: Pixabay

Megosztás