Dorog

11 éves lánnyal végzett szexuális cselekményt

Hét és fél év fegyházbüntetésre ítélték azt a dorogi férfit, aki rendszeresen adott ajándékokat lakótársa 11 éves lányának és miután a gyermek bizalmába férkőzött, szexuális cselekményt végzett vele.

A vádirat szerint a dorogi férfi 2021. március 1-jétől ismerőséhez költözött albérlőként. Az ingatlanban lakott a bérbeadó 11 éves lánya is.  Az elkövető rendszeresen adott ajándékba kisebb pénzösszegeket, és ajándéktárgyakat a gyermeknek, így a bizalmába férkőzött. Az elkövető ittas állapotban 2021. április 25-én a lakóház felső szintjén lévő szobában, az ágyon a gyermekről a pizsamanadrágját és fehérneműjét lehúzta azért, hogy vele szexuális cselekményt végezzen, miközben a saját nadrágját is lehúzta, így a vádlott alsó teste is meztelen volt. A férfi kezével a sértetthez nyúlt, a cselekményét annak következtében szakította meg, hogy a sértett édesanyja meglátta a vádlott cselekményét és az erkélyajtón dörömbölni és szitkozódni kezdett.

A szexuális erőszak bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság a 2023. március 27-ei ülésen 7 év 6 hó fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte az előzetes letartóztatásban lévő férfit. A bíróság végleges hatállyal eltiltotta a férfit bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll.

Az elsőfokú ítélet kihirdetését követően az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védő fellebbezést jelentett be, így az nem emelkedett jogerőre. A bíróság az ítélet kihirdetését követően az elkövető letartóztatását fenntartotta.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség
Borítókép: illusztráció