Dorog

Örök Mérlegen: Kozármisleny SE – Dorogi FC

A mezőny legrosszabb mutatóival rendelkező két sereghajtó összecsapását hozza a következő forduló. A dorogiak számára az utolsó hatpontos kiesési rangadó, ahol még némileg visszahozható volna a reális esély az osztályozós hely eléréséhez. A mérkőzésre március 19-én, vasárnap 15 órai kezdettel a Kozármislenyi stadionban kerül sor.

Csapatunk hatalmas csalódást okozva, az utolsó utáni percekben befújt 11-es góllal, 1–0-ra kikapott hazai pályán az alsó házhoz tartozó Mosonmagyaróvártól. A mislenyi gárda Szentlőrincen 1–1-es döntetlennel értékes pontot szerezve, pontban beérte a dorogiakat. A két sereghajtó tavaly október 2-án Dorog találkozott, ahol a vendégek alaposan helyben hagyták a mieinket. A végén szerzett becsület  góllal  3 : 1 arányban maradtak alul, s ez volt Fenyvesi László utolsó meccse a Dorog vezetőedzőjeként.

Ez lesz a két csapat 4. egymás elleni tétmérkőzése

Az eddigi 3 mérkőzésen egy dorogi győzelem, két vereség; 3 : 5-ös gólaránnyal született.

Idegenben egyetlen mérkőzést játszottak, ahol 2 : 0 arányú dorogi győzelem született még 2017 áprilisában.

Mindkét félnek csak a győzelem lehet elfogadható. Gyanítható, hogy nem ez lesz az év mérkőzése, de még a forduló meccse sem, s leginkább a küzdelem-jelleg fog dominálni. Amelyik csapat veszít, az meglehetősen kilátástalan helyzetbe kerül. A vendéglátóknak a hazai pálya előnye mellett nagy motivációt jelenthet, hogy a következő fordulóban az éppen még osztályozós helyen álló Békéscsaba ellen lépnek pályára és esetleges két sikeres találkozóval helyet cserélnének, amennyiben Mosonmagyaróváron nem borul a papírforma  és a csabaiak nem viszik el mindhárom pontot a mostani fordulóban. A dorogiak következő meccsükön pedig az éllovas DVTK együttesével néznek farkasszemet. A piros-feketék kritikán aluli csatárteljesítményét is figyelembe véve, jelenleg a mislenyiek tűnnek esélyesebbnek, akik már 30 gólt szereztek eddig, s így meccsátlaguk alapján minden fordulóra jut  lőtt góljuk.

Szabó Gyula