Dorog

Az utolsó percben lopta el a három pontot a Mosonmagyaróvár

Március 12-én, vasárnap a labdarúgó NB II 27. fordulójában már-már úgy tűnt, osztozkodik a pontokon a Dorog és a Mosonmagyaróvár, Végh Bence büntetője azonban az utolsó pillanatban eldöntötte a találkozót, így a vendégek 1–0-s győzelmet arattak – írja a Nemzeti Sport.

Még szeptemberben találkozott a két csapat Mosonmagyaróváron, ott egy késői gólváltást követően 1–1-es döntetlennel mehettek haza a csapatok. A vasárnapi összecsapás már nagyobb téttel bírt, a Dorog kieső helyről várhatta a mérkőzést, míg a Mosonmagyaróvár a veszélyzónától távol, de még mindig nem biztonságban utazhatott Dorogra. A találkozó egészére elmondható volt a lassú, szabálytalanságokkal tördelt játék. Az első játékrészben több sárga lapot könyvelhettünk el, mint valódi helyzetet, igaz, a vendégek öt perccel a kezdőrúgás után egy leshelyzetből gólt tudtak szerezni. Az első 45 perc alapvetően a vendég-labdajáratásokról, és pár sikertelen dorogi kontráról szólt, az Óvár ideiglenes edzője még a korai cserével sem tudta felfrissíteni a játék képét.

A szünet után hasonlóan feszült jeleneteket láthattak a nézők, először a Mosonmagyaróvár, majd a Dorog is eljutott komolyabb ziccerekig, de a csattanóra egészen a végéig kellett várni. A 94. percben Kárász Krisztián érkezett egy távoli beadásra, 5 méterről érkező fejesét azonban bravúrral védeni tudta a vendéghálóőr, aki azonnal ki is hajította a labdát a csapattársaknak. Még ebből a „labdaszerzésből” Mayer került gólhelyzetbe, amit a fiatal kapus, Molnár Zsombor ki tudott ütni, a csatárhoz azonban visszakerült a labda, Papp Marcell pedig csak szabálytalanul, lökéssel tudta megállítani a támadót. Az utolsó pillanatokban befújt büntető mögé Végh Bence állt oda, aki magabiztosan, nagy erővel értékesítette. Ezután a játékvezető szinte azonnal le is fújta a találkozót, így válaszra már nem volt lehetősége az egyre nehezebb helyzetbe kerülő Dorognak, a találkozót 1–0-ra a Mosonmagyaróvár nyerte.

LABDARÚGÓ NB II – 27. FORDULÓ
DOROGI FC–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 01 (00)
Dorog
, Buzánszky Jenő Stadion, 350 néző. Vezette: Zimmermann Márió (Nagy Viktor, Szabó Dániel)
DOROG
: Molnár Zs. – Barna G. (Papp Marcell, 77.), Hesz, Preklet, Papp Máté – Lénárth – Magyari Sz. (Paudits, 85.), Kapornai (Király P., 77.), Albert Á., Szedlár (Kárász K., 61.) – Vígh Á. (Szerencsi, 61.). Vezetőedző: Marián Sluka
MOSONMAGYARÓVÁR
: Heinrich – Simita, Debreceni A. (Papp Sz., 34.), Deák I., Horváth K. – Végh B., Vukaszovics – Korbély (Puhtjejev, a szünetben), Gáncs (Jasarevic, a szünetben), Szalka (Sajbán Miklós, 86.) – Nagy Z. (Mayer Á., 59.). Vezetőedző: Király József
Gólszerző: Végh B. (90+4. – 11-esből)
MESTERMÉRLEG
Marián Sluka: – Sajnos a kapu előtti minőség hiányzik, a végén pedig buta tizenegyessel buktuk el a mérkőzést.
Király József: – Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, de annál értékesebb a győzelem és a három pont megszerzése.

A mérkőzés részletei>>

Forrás: nemzetisport.hu
Borítókép: Sersztnyev Richárd/Dorogi FC