Dorog

Örök Mérlegen: Dorogi FC – Credobus Mosonmagyaróvári TE 1904

Csapatunk a legutóbbi fordulót követően üres kézzel tért haza Budafokról, s minimális céljától immár 4 pontra nőtt a lemaradása. Ezúttal hazai pályán kellene javítani az egyre magabiztosabb és jelenleg bentmaradó helyen álló óvári gárda ellen. A mérkőzésre március 12-én, vasárnap 14 órai kezdettel, a Buzánszky Jenő Stadionban kerül sor.

A Budafokon elszenvedett 1–0-ás vereség ellenére a dorogiak ugyan nem csúsztak vissza sereghajtó pozícióba, azonban a osztályozós helytől már 4 pontnyira nőtt a hátrányuk. Az óvári gárda jelenleg bentmaradó helyen állva, 8 ponttal többet szerzett a mieinknél, amely legutóbb hazai pályán 1–1-es döntetlenre végzett a Szentlőrinc ellen. A két csapat legutóbb tavaly szeptemberben Mosonmagyaróváron 1–1-es döntetlent játszott. A mérkőzés hajrájában felpörögtek az események, amely során előbb a hazaiak 6 perccel a befejezés előtt 11-esből vezetést szereztek, ám Paudits Patrik fejesével az utolsó pillanatban sikerül egyenlíteni.

Ez lesz a két csapat 20. egymás elleni tétmérkőzése

Az eddigi 19 találkozón 6 dorogi győzelem, 9 döntetlen, 4 vereség; 24 : 22-es gólaránnyal született.

Hazai mérlegünk: 9 meccsből 3 győzelem, 5 döntetlen, 1 vereség; 7 : 6-os gólarány.

A két csapat részletes mérlegéről itt olvasható: Örök Mérlegen: Mosonmagyaróvár – Dorog

Legutóbbi mérkőzésükön készült felvételen, tavaly szeptember 11-én Mosonmagyaróváron Papp Mátét igyekeznek a hazaiak minden eszközzel megálltani (forrás: Nemzeti Sport online)

A dorogi legénység jelenlegi helyzetében csak a győzelem jelentene elfogadható eredményt. A vendégek masszív gárdát alkotnak, amelyet idén csak a három élcsapat – MTK, Pécs, Gyirmót – tudott legyőzni, s csak nyögvelősen egyetlen góllal. A mieinknek ráadásul hazai pályán utoljára 7 éve sikerült nyerniük az óváriak ellen, akik vasárnap is nyugodtabban léphetnek pályára, szemben a mieinkkel, akiknek innen fogva most már valóban minden forduló élet-halál kérdése.

Szabó Gyula