Esztergom

Újabb részletek a februári gyilkosságról: tragikusan végződött a vita Esztergomban

A Zsaru Magazin újabb részleteket tárt fel a február 3-ai esztergomi gyilkosság kapcsán, ahol egy 28 éves férfi halálra verte 70 éves szomszédját. Másnap a 28 éves férfi apja a TV2 Tényeknek is nyilatkozott.

A Zsaru Magazinban megjelent cikket változatlanul közöljük:

Egy idős férfit zavart a szomszédból dübörgő zene, a szomszéd kéményéből ömlő büdös füst, és sokszor szóvá is tette mindezt. Ezért aztán gyakori volt a veszekedés közte és a B. család között. A vita tragikusan végződött, amikor az erősen ittas B. Józsefnek elege lett mindebből.

A nyugdíjas a lányával éldegélt Esztergom külső területén. Szép, nyugodt hely volt ez a nyolcvanas években, megfizethető telekárakkal, éppen ezeket találta annak idején vonzónak a férfi, ezért építkezett ott.
Csakhogy ez a szép, nyugodt terület mindinkább benépesedett, ennek során költözött a szomszédságába a B. család, amely egészen másféle életet élt, mint a férfi. Ahogy Szabó-Léber Gabriella főhadnagy, a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság főnyomozója fogalmaz: „Szomszédjai szerették hangosan hallgatni a zenét, nem nagyon törődtek azzal, mit égetnek el a kályhában, ami a mindennapokban igencsak zavaró volt az immár 69 éves férfi számára.”

A férfi amúgy is zárkózott életet élt, neki a szomszédból áthallatszó hangoskodás, a dübörgő zene és a kéményből felé ömlő bűz elviselhetetlen volt. Szóvá is tette mindezt a szomszédainak, akik korántsem együttműködően viszonyultak ehhez. Így aztán számos vita kerekedett köztük. A párbeszédek mind indulatosabbak voltak, a viták végkifejlete pedig tragikus lett.

– A B. családban élt az édesanya, az édesapa és a 28 éves gyerekük, B. József – mondja Szabó-Léber Gabriella. – Február 3-án az édesanya bevásárolni indult, és eközben azt látta, hogy idős szomszédja autója kint áll az út szélén, a kocsi motorja jár, a kertkapu tárva-nyitva, a tulajdonos azonban nem volt sehol. A nőnek az is feltűnt, hogy nem látott lábnyomokat a frissen esett hóban. Bement hát a kertkapun, szólongatta a férfit, de választ nem kapott. Hátrament az udvarba, és akkor pillantotta meg őt, a földön feküdt véresen és mozdulatlanul. A nő visszament a saját házába, ahol a fia elmesélte a szüleinek, hogy ő verte meg a szomszédot.

A szülők kihívták a mentőket, de az első bejelentéskor csak annyit mondtak, hogy a szomszédjuk a saját kertjében fekszik véresen és élettelenül. Amikor a mentők megérkeztek, már remény sem volt arra, hogy a sértettet újraélesszék. Megállapították, hogy a férfi már nem él, valamint azt is, hogy bántalmazták őt. A kiérkező rendőröknek a szülők már azt is elmondták, hogy a férfit a fiuk verte meg, bizonyára ennek következtében halt meg.

A zsaruk természetesen átmentek a szomszédba, és őrizetbe vették B. Józsefet, aki akkor éppen nem emlékezett arra, hogy a sértett szólt oda valamit neki, vagy ő kötött bele az idős férfiba, akivel különben gyakran veszekedtek. Hogy aznap reggel ki mit mondott pontosan, azt nem tudjuk, az azonban biztos, hogy az erősen ittas, vodkát, sört és bort jócskán fogyasztó B. Józsefnél elszakadt a cérna, átment az idős férfihoz, és ököllel ütlegelni kezdte.

B. József ellen emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást. A férfit a Komárom-Esztergom megyei nyomozók őrizetbe vették, a bíróság elrendelte letartóztatását.

Fotók: Szabó-Léber Gabriella (rendőrség)

Megosztás