Hírek

Kezdetét vette a „Tekerj Velünk” kampány

A Komárom-Esztergom Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság a 2023-as évben „Tekerj velünk!” elnevezéssel meghirdette a kerékpárosok évét, melynek megnyitó ünnepségét március 8-án, a József Attila Vármegyei és Városi Könyvtárban tartották meg.

A rendezvényen Tímár Zsuzsanna r. alezredes a vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára ismertette a kampány célját, miszerint cél a család közösségnevelő erejére való figyelemfelhívás, valamint a gyermekek számára a szülői példamutató magatartás erősítése. A koncepció, hogy minél több embert megmozgassanak, akiknek figyelmét a biztonságos, balesetmentes kerékpározásra hívják fel.

Sólyáné Farkas Friderika r. alezredes rendőrségi főtanácsos, a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály Vezetőjét a Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság ügyvezető elnöke ismertette a kampány főbb programjait, továbbá röviden beszámolt a vármegye közlekedésbiztonsági helyzetéről, különös tekintettel a kerékpározást érintő balesetek legfőbb okairól és azok megelőzési lehetőségeiről.

A kampány minél szélesebb körben történő népszerűsítésére a vármegyénkben élő baji születésű Illés Adorján lett felkérve, aki a meghirdetett rendezvényeken közreműködik a rendőrséggel.

Milus Gábor r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, rendészeti rendőrfőkapitány helyettes, illetve Illés Adorján világutazó kerékpáros ünnepélyes keretek között szalagavatással nyitották meg a „Tekerj velünk!” elnevezésű kampányt.

Fotók, forrás: police.hu