Esztergom

Az orrcsontját is eltörte

Nem jogerősen 8 hónap börtönbüntetésre ítélték azt a férfit, aki egy esztergomi lakótelepen előbb egy hulladékgyűjtő konténert gurított a sértett felé, majd többször megütötte és megrúgta, így az orrcsontját eltörte.

A megállapított tényállás szerint az ittas állapotú vádlott 2022. március 3-án Esztergomban egy füves területen, korábbi nézeteltérés miatt, a sértettet a fején és a testén tíz alkalommal ököllel megütötte. A sértett az ütések következtében a földre került, ahol a vádlott a férfi fejét kétszer megrúgta. A sértettnek a bántalmazások következtében az arcán több sérülése keletkezett, az orrcsontja eltörött, amelynek tényleges gyógytartama négy hét.

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság a 2023. március 9. napján tartott előkészítő ülésen, súlyos testi sértés bűntette miatt indult ügyben a vádlottat 8 hónap börtönbüntetésre ítélte, és mellékbüntetésként 1 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, azonban az nem jogerős, mivel a vádlott és a védője enyhítésért jelentett be fellebbezést.

A cselekményről készült videó ide kattintva tekinthető meg!

Borítókép, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék