Hírek

Csoportos garázdaság Lábatlanon, ítéletet hozott a bíróság

Elítélték azokat a férfiakat, akik egy korábbi nézeteltérés miatt, ahol tudták ütötték és rúgták a sértettet Lábatlanon.

A megállapított tényállás szerint az I. rendű vádlott 2021. november 20. napján 21 óra 40 perc körül – egy korábbi nézeteltérés miatt – a lábatlani ingatlanból kihívta a sértettet, majd hasba rúgta, lerántotta a földre, amikor a sértett bántalmazásához csatlakozott a II. rendű és a III. rendű vádlott is. Mindhárom vádlott a földön fekvő férfit több alkalommal testszerte megrúgta és ököllel ütötte. A vádlottak erőszakos magatartását az arra járőröző polgárőrök észlelték és értesítették a rendőrséget.

A sértett a vádlottak bántalmazása miatt 8 napon belül gyógyuló sérüléseket, valamint orrcsonttörést szenvedett el. Az orrcsonttörés tényleges gyógytartama 2 hétben határozható meg.

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata az Esztergomi Járásbíróság a 2023. március 1. napján tartott, nyilvános, folytatólagos tárgyaláson, csoportosan elkövetett garázdaság bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt indult ügyben hozott ítéletet 3 férfivel szemben.

A bíróság az elsőrendű vádlottat 1 év 10 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra, a másodrendű vádlottat 2 év 6 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra, a harmadrendű vádlottat 1 év 6 hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Az elsőrendű vádlott esetében az ítélet jogerős. A másodrendű vádlott és a védője fellebbezést jelentett be, a harmadrendű vádlott védője 3 munkanapot tartott fenn a jogorvosi nyilatkozat megtételére.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék