Dorog

Egy idős nő lakásában keletkezett a tűz

Korábban írtuk, hogy február 12-én, vasárnap hajnalban tűz ütött ki egy társasházi lakásban, Dorogon, a Zsigmondy-lakótelepen. A TV2 Tények megtudta, hogy egy idős nő lakásában keletkezett a tűz.

A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a tűzesethez az esztergomi, a nyergesújfalui és a bajnai hivatásos tűzoltók vonultak ki. Az érintett lakásban egy helyiség kiégett. A Katasztrófavédelem szóvivője a Tényeknek elmondta, hogy a lánglovagok hat tűzoltó gépjárművel érkeztek a helyszínre és két vízsugár segítségével oltották el a lángokat. Az egységek végül 15 embert – hármukat légzőálarc segítségével – mentettek ki az épületből.

A Tények tudósításából kiderült, hogy egy 70 év körüli nő lakásában keletkezett a tűz. Egy lakó a Tényeknek elmondta, hogy először szirénán hallották a tájékoztatást, hogy hagyja el mindenki az épületet. Egy másik lakó pedig azt mondta, hogy hangos csörömpölésre riadt fel, majd miután kiment a lépcsőházba találkozott az idős nővel, aki egyetlen papucsban állt ott és kabátot kért tőle.

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője a Tényeknek elmondta, hogy egy idős nőt elsőfokú égési sérüléssel, három személyt pedig – köztük egy 4 éves kislányt – könnyebb füstmérgezés gyanújával szállítottak kórházba.

A TV2 Tények riportja:

Olvasónk felvétele:

Borítókép: Facebook
Forrás: Katasztrófavédelem / TV2 Tények