Hírek

Tolatva ütötte el a kerékpárost Táton

Pénzbüntetésre és járművezetéstől eltiltásra ítélték azt a járművezetésre alkalmatlan férfit, aki egy táti ingatlan előtt tolatás közben elütött egy 71 éves kerékpárost.

A megállapított tényállás szerint a járművezetésre alkalmatlan férfi 2020. április 9-én hátramenetet szándékozott végrehajtani személygépkocsijával Tát lakott területén, egy ingatlan előtt kialakított gépkocsi bejáróból az úttest felé.

Az úttest jobb szélén érkezett kerékpárral a 71 éves sértett nő, aki észlelte, hogy a gépjármű a haladását akadályozza, ezért a még álló helyzetben lévő személygépkocsitól mintegy 15-18 méterre, balra kormányozva megkezdte annak kikerülését. A férfi nem győződött meg arról, hogy az érkező kerékpár közlekedését nem akadályozza-e, megkezdte a hátramenetet, amely közben nekiütközött a mögötte haladó kerékpárnak.

Az ütközés hatására a sértett nő az úttestre zuhant és 42 nap alatt gyógyuló jobb oldali külboka törést szenvedett el.

A közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság 425.000 Ft pénzbüntetésre és 7 év járművezetéstől eltiltásra ítélte a férfit. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, azonban az nem jogerős, mivel a vádlott és a védője fellebbezést jelentett be.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék
Borítókép: illusztráció

Megosztás