Dorog

Örök Mérlegen: Dorogi FC – MTK Budapest FC

Az idén először játszik hazai pályán a dorogi legénység, amely a feljutó helyen álló bajnokaspiránst fogadja. A mérkőzésre február 5-én, vasárnap 14 órai kezdettel kerül sor a Buzánszky Jenő Stadionban.

A tavaszi rajton Győrben kisebb bravúrt hajtott végre a piros-fekete alakulat, amely mindvégig céltudatosan, helyenkén jól játszva értékes pontot szerzett a sokkal esélyesebb vendéglátókkal szemben. A dorogiakat mindössze 7 perc választotta el a még nagyobb bravúrtól, ugyanis a hajrá percekig Szalai József szépséges találatával vezettek. Számos további lehetőség is adódott a vendég csapat előtt, s amennyiben csak az egyiket kihasználják, egészen biztosan győztesen hagyták volna el a játékteret. Így végül meg kellett elégedni az 1–1-es döntetlennel.

Az MTK hazai környezetben magabiztosan hozta a papírformát és verte 2 : 0 arányban a Szentlőrincet. A két gárda legutóbbi összecsapásán a Hidegkuti stadionban, Szerencsi Miklós és Szedlár Zoltán nagyszerű góljaival szűk 20 percnyi játék alatt kétgólos előnybe került a Dorog és további helyzetei is akadtak, ám a fővárosaik még az első játékrészben egalizáltak, fordulás után megfordították az állást, végül pedig fölényes 5–2-es győzelmet arattak, miközben Barna Gergő kiállítása miatt még meg is fogyatkoztak a mieink.

Ez lesz a két csapat 57. egymás elleni tétmérkőzése

Az eddigi 56 meccs során 11 dorogi győzelem, 10 döntetlen, 35 vereség; 54 : 125-ös gólaránnyal született.

Hazai mérleg: 27 meccsből 8 dorogi győzelem, 6 döntetlen, 13 vereség; 30 : 52-es gólaránnyal.

A részletes mérlegről bővebben itt olvasható: Örök Mérlegen: MTK – Dorog

A legutóbbi MTK elleni mérkőzésen tavaly augusztusban, 2–1-es dorogi vezetésnél készült felvételen a hazaiak 11-eshez jutottak, amellyel sikeresen egyenlítettek (forrás: MTK honlap).

A fővárosiak ellen utoljára 5 éve sikerült pontot szerezni, legyőzni őket pedig 6 éve. Az elmúlt heti pontszerzés ellenére a csapat hátránya már 8 pontra nőtt a bentmaradó helytől, míg az osztályozótól változatlanul 3 pont a lemaradás. Az MTK a Gyirmótnál is nehezebb ellenfél, ráadásul a leggólerősebb csatársorral rendelkezik. Mindentől függetlenül, a dorogiaknak győzelemre kell játszaniuk és ezért az összes pályán szereplő játékosnak a maximumot kell a teljesítményével hozzá tennnie.

Szabó Gyula

Megosztás