Hírek

Párkereső az esztergomi könyvtárban

KönyvtárS 2023 néven rendhagyó párkereső alkalmakat szervez idén tavasszal az esztergomi Helischer József Városi Könyvtár. Jelentkezni február 13-ig lehet!

A jelentkezők lehetséges partnereik kedvenc olvasmányait is megismerhetik, ezzel betekintést nyerhetnek szívének kedves dolgaiba, érdeklődési körébe, hobbijába.

Hogyan zajlik a párkeresés?

A szervezők kérik, hogy e-mailben (egomkonyvtar@gmail.com) jelentkezzen, ha részt szeretne venni a párkeresésben. Az alsó korhatár: 18 év, felső korhatár: nincs! Jelentkezés utolsó határideje: 2023. február 13., hétfő. A résztvevők adatait titkosan kezelik, a pártaláló idején csak álneveiket fogják használni.

A jelentkezőktől a következő adatokat kérik, melyet rászerkesztenek majd a párkereső lapra, amit az olvasóteremben helyeznek majd ki: álnév (nők esetében női-, férfiak esetében férfinév, lehetőleg egy irodalmi alak neve, kedvenc olvasmányából), kor, pár bemutatkozó mondat (maximum 500 karakter), öt kedvenc könyvének címe, szerzője. További információkat is kérnek, ezeket azonban sehol sem jelenítenek meg: lakcímét (ha szeretné, hogy oda küldjék az általa kapott üzeneteket), el tud-e jönni (legalább néhány) párkereső szerdára, illetve részt tud-e venni március 11-én a Titkos felhő játékon?

A párkereső lapokat 2023. február 14-én helyezik el az olvasóteremben, innentől kezdve bárki megnézegetheti, elolvashatja őket. Ha egy látogató számára valaki szimpatikus, üzenetet küldhet neki egy erre kijelölt postaládába, zárt borítékban, amelyre csak a címzett álnevét írja fel. Ezeket az üzeneteket 2023. március 3-ig lehet elhelyezni a postaládánkban. Az üzeneteket – szintén lezárt borítékban – a könyvtárban vehetik át a párkeresők, illetve kérhetik, hogy postázzák nekik egy magyarországi postacímre (ha valaki üzenetet kap, e-mailben jelzik neki).

A párkereső időszak alatt minden szerda délután „KönyvtárS órákat” tartanak, vagyis arra bátorítják a jelentkezőket, hogy ezeken a napokon 16 és 18 óra között látogassák meg a könyvtárat. Az első KönyvtárS február 15-én lesz (ezen a napon társasjátékokkal is várják a könyvtárlátogatókat). Utolsó KönyvtárS szerda délután: 2023. március 8. A KönyvtárS szerdákon senkinek nem kell felfednie magát, egyszerűen alkalmat biztosítanak arra, hogy a jelentkezők a könyvek között egymásra találjanak.

2023. március 11-én szervezik a „Titkos felhő” nevezetű játékot, amelyre a szeretettel várják a jelentkezőket. Ezen a vidám, közösségi, csapatépítő jellegű programon sem kötelező felfedni a résztvevőknek, hogy milyen álnév alatt szerepeltek a társkeresőben, csupán arra teremtenek alkalmat, hogy megismerjék egymást.

Forrás: vkesztergom.hu