Dorog

Megverték mert se cigit, se pénzt, se a sapkáját nem adta

Fegyházbüntetésre ítélhetik azt a két letartóztatásban lévő férfit, akik egy dorogi üzletből alkoholt loptak, majd egy férfi sapkáját erőszakkal vették el.

A vádiratban írt tényállások egyike szerint a két férfi 2022. április 03-án az esti órákban Dorogon, az utcán együtt voltak, majd egyikük egy üzletből szeszesitalt, élelmiszert és energiaitalt lopott 9.445 Ft értékben. Ezt követően az elkövetők alkohol ittak, majd a gyalogos vasúti átjáróban összetalálkoztak sértettel. Az egyik elkövető cigarettát, a másik elkövető cigarettát és pénzt kért sértettől, utóbbi ekkor már veréssel is fenyegette. A sértett közölte, hogy sem cigarettája, sem pénze nincs. Ezután az egyik férfi megpróbálta levenni sértett fejéről az 500 Ft értékű sapkáját, aki azt megfogta. Ez az elkövető bal kezével megragadta a sértett nyakát és jobb kezével, legalább kétszer ököllel arcul ütötte. Emiatt a sértett a sapkát elengedte. A másik férfi a sapkát a sértett fejéről levette. A két férfi a sapkával együtt a helyszínről elszaladt, mert egy arra járó férfi cselekményük abbahagyására szólította fel őket. A sapkát útközben az azt magával ragadó elkövető eldobta.

A vádirat szerint ez a két férfi további vagyon elleni bűncselekményeket és garázdaság vétségét is elkövették, valamint az egyik férfi ittas állapotban gépjárművet is vezetett.

A rablás bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság mindkét férfit fegyházbüntetésre, közügyektől eltiltásra, fejenként 8.365 Ft összegben meghatározott vagyonelkobzásra, valamint egyiküket járművezetéstől eltiltásra is ítélje.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség