Hírek

Rengetegen látogattak ki a Falusi Disznótorra

Január 28-án, szombaton nyolcadik alkalommal rendezték meg Annavölgyön a Falusi Disznótort. Finom disznóságok, színes programok, jó hangulat és kötetlen beszélgetés jellemezte az egész rendezvényt.

Az Annavölgy Község Önkormányzata és a Jelzek Közösségfejlesztő Egyesület által szervezett eseményre a térségből több mint ezren látogattak ki a mintegy kilencszáz főt számláló kistelepülés főterére.

A tér már reggel megtelt, hiszen fél 8-kor kezdték a disznók látványos feldolgozását az annavölgyi, kesztölci, dorogi, csolnoki, esztergomi, tokodaltárói és tokodi csapatok a részükre kialakított „udvarokban”. A tokodiak igazán komolyan vették a rendezvényt és lakosságuk részvételét, hiszen óránként indítottak kisbuszt a faluból és Üveggyárból.

A résztvevők a helyszínen 500 Ft-os kóstolójegyek megvételével vásárolhatták meg a disznóságokat. Reggelire többek között finom velős pirítóst, májat és sült vért kínáltak, míg ebédre húslevest, orjalevest, sültkolbászt, rántott húst és toroskáposztát fogyaszthattak a résztvevők. Védőitalnak pedig forralt bort és forró teát biztosítottak. Mindemellett fánkot, kürtöskalácsot és a Velmó Tanya sajtkülönlegességeit is megkóstolhatták az egybegyűltek.

A disznótor mellett számos program színesítette a rendezvényt. Az esztergomi hivatásos és a sárisápi önkéntes tűzoltók is kilátogattak csapatépítés gyanánt, a Máriahalmi Faluvédő Egyesület röfivonatán és a helyi Pónitanya lovaskocsiján utazhattak a gyerekek, de kosárhinta és arcfestés is várta a legkisebbeket.

Napközben többek között Teslér Lóránt és Krisztián szórakoztatta a közönséget. De felléptek a Hagyományőrző Kevelék és a MenőMolyok is. A gyönyörű hangjáról ismert tokodaltárói Molnár Renáta is énekelt néhány dalt, illetve a nagysápi betyár, Palotai Attila is csattogtatta az ostort a színpadon.

Az eseményen Erős Gábor, a térség országgyűlési képviselője és Bánhidi József, Annavölgy polgármestere méltatta a csapatokat és a szervezőket. A rendezvény fénypontja pedig a tombolasorsolás volt, ahol fődíjként a szerencsés nyertes egy élő kismalacot vihetett haza.

Megosztás