Dorog

Villámszemétszedés Dorogon

Ha eleged van abból, hogy némelyek Dorogot szeméttelepnek használják, vagy egyszerűen csak zavar a közömbösség, csatlakozz a Szemétirtók villámakciójához január 28-án, szombaton.

A Szemétirtók idei első programja a Kenyérmezői-patakon átívelő, úgynevezett „Kajla híd” környékének (Mészáros Lázár utca) takarítása lesz. „Gyere, segíts abban, hogy megmutassuk, szemét nélkül sokkal élhetőbb ez a város.” – hívták fel a figyelmet a szervezők.

A szervezők elmondták azt is, ahhoz, hogy eredményesek legyenek és a példájuk ragadós legyen, továbbá, hogy a későbbiekben is merjenek nagyot álmodni, sok résztvevőre, közreműködőre lesz szükségük. A Szemétirtók Facebook-csoportba sok helybéli is regisztrált, gyertek, mutassátok meg, hogy valóban tenni akartok a tiszta környezet megteremtéséért.

Zsákokat biztosítanak, a hulladék elszállítását megszervezik. Minden egyébről – kesztyű, szerszámok, stb. – a résztvevők maguknak gondoskodnak. Praktikus eszköz lehet a gereblye, és felszerelés a gumicsizma (ez utóbbi csakis annak, aki hajlandó a patakba is beállni).

A találkozó 9 órakor lesz a híd lábánál. A programot 11 óráig tervezik, vagyis legfeljebb 2 órás elfoglaltsággal kell számolnotok.

Természetesen havazás vagy esőzés esetén az eseményt elnapolják, s az új időpontról a Facebook oldalukon tájékoztatnak Benneteket.

„Kérjük, ha biztosan számíthatunk rád a szombati programon, küldj nekünk egy e-mailt a szemetirtok@gmail.com címre. Tegyük együtt rendbe városunkat!” – jegyezték meg.

Megosztás