Hírek

Sikkasztott az építési vállalkozó

Pénzbüntetést szabhatnak ki azzal a sárisápi férfival szemben, aki az anyagköltségre átvett pénz egy részét saját céljaira fordította.

A vádirat szerint a sárisápi férfi 2021 januárjának elején megállapodott a dági sértettel abban, hogy felújítási munkákat végez a sértett fonyódi nyaralóján. A munkavégzés megkezdéséhez, majd végzéséhez, a sértett folyamatosan átadta készpénzben részben a fonyódi ingatlanban, részben a sértett dági otthonában, illetve három alkalommal átutalta a vádlott által anyagköltségre kért összegeket. Ennek megfelelően a sértett összesen: 3.094.000 Ft-ot adott át az elkövetőnek.

A férfi az anyagköltségre átvett pénzből 1.126.125 Ft értékben vásárolt alapanyagot, a fennmaradó 1.967.875 Ft-ot a saját céljaira fordította.

Az Esztergomi Járási Ügyészség sikkasztás bűntette miatt a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a büntetlen férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki, valamint kötelezze a sértett kárának megtérítésére.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség