Hírek

Motorost sodort el az ittas nő Esztergom-Kertvárosban

Pénzbüntetést és járművezetéstől eltiltást szabhatnak ki azzal a nővel szemben, aki ittas állapotban személygépkocsijával az előtte haladó motoros férfit sodorta el Esztergom-Kertvárosban.

A vádirat szerint a nő 2022. július 2-án Esztergomban, a Damjanich úton ittas állapotban vezette a személygépkocsit. Egy férfi segédmotoroskerékpárjával közlekedve megállt a kereszteződésben a vádlott által vezetett személygépkocsival azonos forgalmi sávban haladva, és jelezte, hogy balra a Temesvári útra kíván kikanyarodni.

A vádlott személygépkocsijával nem tartott megfelelő követési távolságot az előtte közlekedő, balra a Temesvári utcában bekanyarodási szándék miatt lassító, szabályosan a terelővonalhoz húzódó és az irányjelzőt ennek megfelelően folyamatosan működtető segédmotoroskerékpár mögött, így gépkocsija bal első részével hátulról nekiütközött a motorkerékpárnak, amely következtében a motoros felborult, az úttestre esett és 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az Esztergomi Járási Ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a büntetlen nővel szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést és járművezetéstől eltiltást szabjon ki.

Fotók, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség