Hírek

Komoly jégkorong utánpótlás-nevelés zajlik Táton

Az Esztergom-Táti Tigrisek Jégkorong SE a 2022-2023-as szezonban is meghirdette a jégkorong után érdeklődő kicsiknek az ingyenes jégkorong sulit Táton, melyre már most rengetegen jelentkeztek.

Horváth György, az egyesület egyik alapítója elmondta, hogy az ünnepek után mindig újra hirdetik az ingyenes jégkorong oktatás lehetőségét, hiszen karácsonykor rengeteg gyermek kap korcsolyát ajándékba, a januári jelentkezők száma kiugró a többi alkalomhoz képest így a múlt héten mintegy 40-en jelentkeztek. A programra azokat az 5 és 8 év közötti gyerekeket várják, akik a jégkorong után is érdeklődnek. A jelentkezőknek a korcsolyát és az oktatót is a Táti Tigrisek biztosítják!

Az egyesület alapítójától megtudtuk azt is, hogy a jégpályán nincs megállás, hiszen a Magyar Jégkorong Szövetség a „Minden gyermek tanuljon meg korcsolyázni” program keretén belül lehetővé tette a környékbeli iskoláknak, hogy ingyenes használhassák a jeget, melyhez korcsolyát és oktatót is biztosít az egyesület közreműködésével. A Letkés-Süttő-Piliscsaba háromszögben közel 20 iskola – köztük mind a három dorogi iskola is – él a lehetőséggel, így többszáz gyermek próbálhatja ki ezt a remek téli sportot.

Horváth György elmondta, hogy a korcsolya- és jégkorong oktatás, valamint az utánpótlásnevelés már 15 éve zajlik Táton és csak akkor állnak le, ha +20 °C fok fölé emelkedik a hőmérséklet. Sőt, volt olyan szezon, amikor még április elején is működött a jégpálya, hiszen kedvezők voltak az időjárási körülmények. A Táti Tigrisek JSE felnőtt amatőr csapata a 2020/21-es, valamint a 2021/22-es OB 4/C felnőtt bajnokságot megnyerte. Habár a 2022/23-as szezonban nem indultak, a következő téli szezonban ismét szeretnének egy csapattal kiállni a bajnokságban. Mindemellett az egyesület U14-es csapata a 3×3-as kispályás országos bajnokságban bejutott a legjobb 6 csapat közé, az U8-as szupermini, az U10-es mini illetve az U12-es csapatuk is folyamatosan részt vesz az országos tornákon.