Kék hírek

Két férfit is hamisan vádolt meg nemi erőszak bűntettével

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték azt a nőt, aki két feljelentésben két különböző férfit vádolt hamisan azzal, hogy vele szemben nemi erőszakot követett el Pilismaróton.

A megállapított tényállás szerint a nő 2021. április 1-jén az Esztergomi Rendőrkapitányságon tett feljelentésében valótlanul azt állította, hogy egy férfi egy pilismaróti lakásban vele szemben szexuális erőszakot követett el. A rendőrség nyomozást indított, és a tanúkihallgatás során feltárta, hogy a nő a feljelentésében hamisan vádolta meg a férfit, ezért a nyomozó hatóság az eljárást megszüntette.

A vádlott 2021. augusztus 02-án az Esztergomi Rendőrkapitányságon ismét feljelentést tett, ekkor valótlanul azt állította, hogy egy másik férfi a pilismaróti ingatlanban, nyakánál fogva leszorította, szájába fehér port szórt, amitől rosszul lett, majd akarata ellenére közösült vele. A rendőrség nyomozást rendelt el és szembesítést folytatott le, melynek során a vádlott feltárta, hogy valótlanul állította azt, hogy a férfi kábítószert adott neki és megerőszakolta.

A hamis feljelentések alapján indult büntetőeljárások megszüntetését követően a nővel szemben indult büntetőeljárás hamis vád bűntette miatt.

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság a 2023. január 17-én tartott előkészítő ülésen, hamis vád bűntette miatt indult ügyben, 1 év 6 hónap, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a nőt. Az elsőfokú ítélet jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék