Kék hírek

Esztergom környéki szexuális ragadozót ítélt el a bíróság

Öt és fél év fegyházbüntetésre ítélték azt a férfit, aki azzal zsarolt szexuálisan egy fiatalkorú lányt, hogyha nem teljesíti kívánságait, apjának megmutatja a lány közösségi oldalakon küldött meztelen fotóit.

A 2007-ben született sértett édesanyja 2018 februárjában meghalt, a sértettet ezt követően édesapja nevelte két testvérével együtt az Esztergomi Járásban. A sértett rendszeresen átjárt a vádlotthoz, mivel a két család jól ismerte egymást.

A sértett megkérte a vádlottat, hogy az ő telefonján internetes közösségi oldalakat, üzenetküldő alkalmazást használhasson. A sértett korábban meztelen fényképfelvételeket készített saját magáról, melyet egyik ismerősének az alkalmazás segítségével elküldött. Mivel a sértett a vádlott telefonján is belépett a saját fiókjába, így a vádlott számára is elérhetővé vált az.

A vádlott a mobiltelefonján a fotót megtalálta, majd a sértettel közölte, hogy ezeket a képeket meg fogja mutatni az édesapjának, hogyha nem engedi, hogy simogassa a mellét és nemi szervét. A vádlott először 2019. szeptember 29. napján, amikor a sértett a 12. életévét még nem töltötte be, majd e naptól 2020 júniusáig, heti rendszerességgel, nemi vágyának felkeltése céljából simogatta a sértett mellét és a nemi szervét, illetve előfordult, hogy a vádlott megkérte a sértettet, hogy az ő nemi szervét is fogja és simogassa, aminek a sértett eleget tett.

A szexuális erőszak bűntette és szexuális visszaélés bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság a 2023. január 17. napján tartott tárgyaláson a vádlottat 5 év 6 hónap fegyházbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság eltiltotta továbbá az elkövetőt végleges hatállyal bármely olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és a védője felmentésért, enyhítésért jelentett be fellebbezést, az ügyész 3 napot tartott fenn a jognyilatkozat megtételére.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék