Hírek

Megújult mosdó várja a gyerekeket a sárisápi oviban

Január 11-én, szerdán délelőtt adták át a sárisápi Sári Óvoda és Mini Bölcsőde megújult mosdóját.

Immáron ötödik alkalommal hirdette meg az Új Ház Zrt. a Pöttöm Fürdő Programot, hogy egy szerencsés óvoda frissen felújított mosdóval kezdhesse el az új évet. Az Újház meghatározó építőanyag-kereskedelmi vállalataként azért indította el „Jót tenni jó” kampányát, hogy olyan programokat hozzon létre, amelyekkel valódi változást hoznak el a társadalom számára. A Pöttöm Fürdő Program célja, hogy a gyermekek második otthona, az óvoda körülményeit javítsák, és komfortosabb környezetet alakítsanak ki a gyerekek és óvónőik számára. A pályázati mechanizmus különlegessége, hogy a pályázati anyagok mellé beérkezett, az ovisok álomfürdőszobáját ábrázoló rajzokra az interneten lehet voksolni. Az online szavazás során legtöbb szavazatot begyűjtő 11 pályamunka közül végül a zsűri választotta ki a győztes óvodát.

„Fontos feladatunknak tartjuk a társadalmi felelősségvállalást és az Újház Pöttöm Fürdő Program az évek során immár a jótékonysági tevékenységünk zászlóshajójává vált. Ötödik éve, hogy kiírjuk ezt a pályázatot és megvalósítjuk az ovisok álommosdóját. Minden évben nagy izgatottsággal várjuk, hogy milyen pályaműveket kapunk tőlük, és lenyűgöz minket a kreativitásuk és az az odaadás, amivel belevetik magukat. Különösen nagy öröm, amikor egy olyan helyen tudjuk ezt megvalósítani, mint ez a mini bölcsőde és óvoda, ahol ennyien fogják majd használni a vizesblokkot.” – mondta dr. Rázsóné Szórády Csilla, az Új Ház Zrt. vezérigazgatója az átadó ünnepségen.

Nyári Dia, a program nagykövete az átadóval kapcsolatban elmondta: „Anyukaként átérzem, mennyire fontos, hogy a gyerekek az óvodában is otthonosan, kényelmesen érezzék magukat. Ráadásul ebben az életkorban tanulják meg a kicsik a kézmosás, a személyes higiénia fontosságát, ebben egy friss, tiszta, szép fürdőszoba kulcsfontosságú.”

A sárisápiak mellett a többi pályázó óvodás sem maradt meglepetés nélkül: a 10 legtöbb szavazatot gyűjtő óvodának kültéri játszóházikóval kedveskedett az Újház, ezzel is színesebbé téve a kicsik számára az udvari játékokat.

A sárisápi óvoda az alábbi alkotással nyerte meg a pályázatot:

Megosztás