• Kezdőlap
  • Hírek

    Új panorámatükröket telepítenek Dorog több pontján

    2025-05-10

    Madarak és fák napjára – Klímaváltozás: a gyakori fajok sincsenek biztonságban

    2025-05-10

    A Szlovákiában megjelent afrikai sertéspestis elleni védekezésre is figyelniük kell a hazai állattartóknak

    2025-05-10

    Baleset történt Esztergomban

    2025-05-09

    A zöldség- és gyümölcskereskedőket ellenőrzik vármegyénkben

    2025-05-09
  • Települések hírei
    • Dorog
    • Esztergom
    • Esztergom-kertváros
    • Tát
    • Nyergesújfalu
    • Tokod
    • Tokodaltáró
    • Csolnok
    • Leányvár
    • Kesztölc
    • Piliscsév
  • Heti Novella
  • Mesélő tájak és formák
  • Közérdekű
Facebook Twitter Instagram
vasárnap, május 11
  • Impresszum
  • Médiaajánló
  • Adatvédelmi tájékoztató
Facebook YouTube
Dorogi-medence Regionális Hírportál
  • Kezdőlap
  • Hírek

    Új panorámatükröket telepítenek Dorog több pontján

    2025-05-10

    Madarak és fák napjára – Klímaváltozás: a gyakori fajok sincsenek biztonságban

    2025-05-10

    A Szlovákiában megjelent afrikai sertéspestis elleni védekezésre is figyelniük kell a hazai állattartóknak

    2025-05-10

    Baleset történt Esztergomban

    2025-05-09

    A zöldség- és gyümölcskereskedőket ellenőrzik vármegyénkben

    2025-05-09
  • Települések hírei
    • Dorog
    • Esztergom
    • Esztergom-kertváros
    • Tát
    • Nyergesújfalu
    • Tokod
    • Tokodaltáró
    • Csolnok
    • Leányvár
    • Kesztölc
    • Piliscsév
  • Heti Novella
  • Mesélő tájak és formák
  • Közérdekű
Dorogi-medence Regionális Hírportál
Ön itt van:Kezdőlap » 4 hasznos konyhai tipp kezdő háziasszonyok számára
Hírek

4 hasznos konyhai tipp kezdő háziasszonyok számára

dorogimedence.huÁltala: dorogimedence.hu2022-12-28Nincs hozzászólás2 perc olvasás
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr E-mail
Megosztás
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest E-mail

A kezdő konyhatündérek számára időnként az egyszerűbb fogások is problémát okozhatnak, mivel látszólagos egyszerűségük mellett, ezek elkészítése is tartogathat nehézségeket. Jól jönnek ilyenkor a profi szakácsok, vagy tapasztalt háziasszonyok kipróbált praktikái, amelyek segítségével elkerülhetjük a buktatókat.

A cikk további részében a Borsdaralo.hu gasztromagazin szerkesztőinek közreműködésével 4 hasznos konyhai tippet mutatunk be.

A magas és könnyű tésztájú amerikai palacsinta titka

A megfelelő sütési hőmérséklet kulcsfontosságú, ha igazán szép, magas amerikai palacsintát szeretnénk sütni. Melegítsük elő a serpenyőt, az edény legyen forró, így a hő hatására szépen megemelkedik majd a palacsinta tésztája.

Arra ugyanakkor figyeljünk, hogy ne vigyük túlzásba a serpenyő előmelegítését, mivel könnyen odaéghet a palacsinta, a belseje pedig annak ellenére is nyers marad, hogy a külseje már megégett.

Panírozás villámgyorsan

A panírozás leggyorsabb módszere, ha a lisztet, a felvert tojást, valamint a zsemlemorzsát, egy-egy magasabb, tetővel is rendelkező dobozba töltjük. Néhány zöldséget helyezzünk a dobozba, pattintsuk rá a fedőt és rázzuk meg jó alaposan. Ismételjük meg ugyanezt a tojásos, végül pedig a zsemlemorzsás dobozzal is, és már süthetjük is a zöldségeket, vagy a kisebb húsokat.

Az előbbi módszert tovább egyszerűsíthetjük, ha kevés víz hozzáadásával, a lisztből és a tojásból, egy turmixgép segítségével masszát készítünk. Akkor jó a keverék állaga, ha hígabb, mint a nokedli, de sűrűbb, mint a palacsintatészta.

Rázzuk össze a panírozandó darabokat a masszával, ezt követően pedig a zsemlemorzsával és süssük ki olajban!

Így készíthetsz selymes állagú krumplipürét

A tökéletes selymes állagú krumplipüré lelke a burgonyán túl a vaj, amely biztosítja a selymes, habos állagot, valamint gondoskodik az étel gazdag ízéről is. Nem mindegy azonban, hogy a vajat, hogyan adjuk hozzá a korábban már összetört krumplihoz!

Régóta tartja magát az a tévhit, mely szerint a forró burgonyához, meleg vajat kell hozzáadni, azért, hogy tökéletesen elkeveredjen. Jobb megoldás, ha melegítés közben, kis kockákban adagoljuk a hideg vajat, ezzel a módszerrel jelentősen növelhetjük a püré vajtartalmát.

A rizs főzési idejének csökkentése

A rizs főzési idejét jelentősen lehet csökkenteni, ha a főzés előtt beáztatjuk. Az áztatás első lépése a rizs megmosása, ezt követően 30 percig áztassuk vízbe a rizsszemeket. Az idő leteltével a szokásos módon főzzük meg a rizst.

Bízunk benne, hogy sikerült néhány hasznos tanácsot adnunk a sütéshez és főzéshez. Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is!

Share this:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window) Facebook
  • Click to share on X (Opens in new window) X
  • Click to email a link to a friend (Opens in new window) Email
  • Click to print (Opens in new window) Print

Kapcsolódó bejegyzések

konyha
Megosztás. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr E-mail
Előző cikkGyalog indult haza, gondolta autóval gyorsabb, ezért lopott egyet
Következő cikk Életeket mentett a szén-monoxid érzékelő
dorogimedence.hu

Kapcsolódó bejegyzések

Új panorámatükröket telepítenek Dorog több pontján

2025-05-10

Madarak és fák napjára – Klímaváltozás: a gyakori fajok sincsenek biztonságban

2025-05-10

A Szlovákiában megjelent afrikai sertéspestis elleni védekezésre is figyelniük kell a hazai állattartóknak

2025-05-10

A hozzászólások le vannak zárva.

Szent György Vívó Egyesület
Plazma Állomás Esztergom
Richter Gedeon Nyrt.
Styevola és Fia Kft.
Copyright © 2025. Designed by ThemeSphere.
  • Dorogi-medencéről
  • Kezdőlap
  • Impresszum
  • Médiaajánló
  • Adatvédelmi tájékoztató

Írja be a keresendő szót és nyomja meg az Enter billentyűt. Mégsem: Esc.

Kedves Felhasználó! Tájékoztatjuk, hogy a hírportál felhasználói élményének fokozása érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön a tájékoztatásunkat, illetve az adatvédelmi tájékoztatónkat tudomásul veszi.Elfogadom Elutasítom Bővebben
Adatvédelmi tájékoztató

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the ...
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SAVE & ACCEPT