Hírek

Szakítás után közel fél évig zaklatta volt párját

Felfüggesztett fogházbüntetést szabhatnak ki azzal a férfival szemben, aki öt hónapon keresztül zaklatta volt tokodi élettársát.

A férfi és a nő élettársi kapcsolatban éltek a sértett tokodi otthonában, azonban élettársi kapcsolatukat a sértett 2021. június 23-án megszakította a vádlott italozó életmódja miatt. A vádlott az ingatlanból elköltözött, azonban nem tudta feldolgozni a kapcsolat megszakadását, és ezért ettől a naptól kezdve – abból a célból, hogy a sértett magánéletébe, mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon és őt háborgassa –, a nappali és az esti órákban összesen 1012 alkalommal telekommunikációs eszközökön keresztül felvette a kapcsolatot a sértettel, a nő akarata ellenére.

A vádlott számos alkalommal becsmérlő, trágár üzeneteket küldött és hívásokat kezdeményezett. A sértett letiltotta, ezt követően a vádlott személyes kapcsolatfelvételre törekedett, ittas állapotban több alkalommal felkereste a nőt otthonában.

Az Esztergomi Járási Ügyészség a férfival szemben volt élettárs sérelmére elkövetett zaklatás vétsége miatt emelt vádat az Esztergomi Járásbíróságon és a vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a férfival szemben felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség