Hírek

Fenyegetéssel akarta visszaszerezni a pénzét

Közérdekű munka és pénzbüntetést szabtak ki azzal a férfival szemben, aki egy únyi autóvásárlás után a pénze visszaszerzése érdekében fenyegette meg a sértettet.

A megállapított tényállás szerint a sértett egy internetes oldalon eladásra hirdette meg a férje tulajdonát képező személyautót. A vádlott jelentkezett a hirdetésre és 2020 május 22-én Únyon, üzembentartói szerződést kötött, mivel a teljes vételárból 200.000 forintot fizetett ki, a fennmaradó 130.000 forint kifizetésére egy hét, majd 2 hónap haladékot kapott.

A vádlott a gépjárművet átvette, azt használta, és arra való hivatkozással, hogy különböző hibákat észlelt a gépjárművön, valamint tudomására jutott, hogy arra elidegenítési és terhelési tilalom van bejegyezve, két hónap elteltével sem fizette ki a fennmaradó összeget.

A felek abban egyeztek meg, hogy a vádlott visszahozza az időközben a forgalomból kivont gépjárművet, és visszakapja a pénzét. A vádlott több alkatrészt eladott a gépjárműből, majd így adta vissza 2020. október 2. napján a gépjárművet, ezért a felek között vita alakult ki.

A vádlott több alkalommal kérte vissza az általa kifizetett 200.000 forintot, majd abból a célból, hogy visszakapja a pénzét, a sértettet személy elleni erőszakos cselekménnyel, autóbalesettel, elpusztítással fenyegette. A sértett és a férje a fenyegetésre sem fizetett a vádlottnak.

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt indult ügyben, 300 óra közérdekű munka büntetésre és 225.000 forint pénzbüntetésre ítélte a férfit. Az elsőfokú ítélet jogerős, azt az ügyész, vádlott és védő is tudomásul vette.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék