Hírek

Dorogi iskolások alkotásait is kiállították

December 12-én, hétfő délután az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által kiírt „Alkotói pályázat” megyei fordulójára beérkezett pályaművekből nyílt kiállítás a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal aulájában.

A megnyitó rendezvényen Kelkó Balázs tű. ezredes a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese köszöntő beszédét követően Dr. Kancz Csaba főispán, a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal vezetője méltatta és bíztatta a pályázaton résztvevő gyerekeket és felhívta a figyelmet a tűzesetek megelőzésének fontosságára az adventi időszak ilyen jellegű veszélyeire is figyelmeztetve.

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2014 óta minden évben meghirdeti a tűzmegelőzés, tűzvédelem témakörben alkotói pályázatát. A pályázat célja, hogy a gyerekek/diákok ötletes alkotásokon keresztül mutassák be ezt a kihívásokkal teli, sokszor veszélyes világot. A kiállítás keretében ötletes szabadkézi rajzokon keresztül láthatjuk a tűzoltót, egy-egy tűzoltói beavatkozás ábrázolását ugyanúgy, mint egy káresemény megelőzésének fontosságát kiemelő, vagy a tűzvédelmet hangsúlyozó alkotást.

A kormányhivatal aulájában látható alkotások az elmúlt években a pályázat területi fordulójára küldött óvodások, valamint különböző korosztályú iskolások által beküldött szabadkézi rajzokból összeállított válogatás. Több paravánon kaptak helyet a Dorogi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű és Sportiskolai Általános Iskola Eötvös József Általános Iskola tagintézménye által beküldött rajzok, festmények, melyek mind számukat mind minőségüket, különlegességüket tekintve kiemelkednek az idei pályázatra beérkezett művek közül.

A kiállítás 2023. január 8-ig tekinthető meg.

Fotók: Bendik Zsuzsa – Komárom-Esztergom KH
Forrás: Katasztrófavédelem