Hírek

A legfrissebb hírek bárhol, bármikor: Kossuth rádió

Bár napjainkban az internet és a zeneletöltő programok térnyerésével a rádiózás egyre kevésbé elterjedt, vannak olyan rádiós csatornák, amelyekre érdemes kapcsolni otthon, a munkahelyen, akár az autóban. A Kossuth Rádióban ugyanis a remek dallamokon kívül a legfrissebb hírekről is tájékozódhatunk, sőt érdekes közéleti, kulturális és tudományos műsorokat hallgathatunk meg.

A legjobb rádióműsorok egy helyen

Amennyiben Ön sem szeretne lemaradni a Kossuth Rádió jobbnál jobb műsorairól, kattintson a musor.tv honlapjára, és tájékozódjon az aktuális rádió programokról. Az online műsorújság segítségével pár gombnyomással elérheti kedvenc adásait és elmentheti azok időpontját. Amennyiben mégis ki kellene hagynia a várva várt műsort, akkor se csüggedjen, a musor.tv platformján ugyanis bármikor visszahallgathatja az Ön által választott programot. 

A Kossuth Rádió története

A Kossuth rádió a Duna Médiaszolgáltató első számú adója, Magyarország egyik legismertebb rádiócsatornája. A rádió története messzire, egészen 1949-re nyúlik vissza, amikor is a Budapest I. felvette a Kossuth Rádió nevet. Bár ezt követően  2007-ben lekapcsolták a 66-73 MHz-es sávot, még abban az évben új műsorstruktúrát vezettek be, a csatorna neve pedig MR-1 Kossuth Rádióra változott.  4 évvel később az adó nevéből fokozatosan hagyták el az MR-1 szócskát, majd a következő évben a közmédia összes csatornájával együtt új logót és megjelenést kapott. 2013. márciusában a nemzeti ünnepen a Magyar Rádió összes csatornája új hangzásvilággal lepte meg a hallgatókat, majd 5 évvel később a rádió új hangzóarculattal gazdagodott. 

A Kossuth Rádió műsorai

A Kossuth Rádió széleskörű műsorkínálattal várja hallgatóit a nap minden percében, amely FM-en és műholdon a nap 24 órájában elérhető. A középhullámos (AM) közvetítés hajnali 5 és este 22.30 közé korlátozódik, melynek részben takarékossági, részben hullámterjedési okai vannak. A csatorna népszerű műsorai közé tartozik a Jó reggelt Magyarország, amely már kora reggeltől kezdve tájékoztat bennünket a legfrissebb hírekről. A Napközben című műsor a legérdekesebb közéleti témákkal foglalkozik, hallgatásával betekintést nyerhetünk az országban folyó, aktuális ügyekbe. Mivel ezen műsor az interaktivitásra is épít, a rádiózok SMS-ben feltehetnek kérdéseket, ezek az adásban megválaszolásra kerülnek. A Jó napot Magyarország c. műsor nagy hallgatottsággal büszkélkedhet, hiszen ez a hallgatókkal való beszélgetésre épül. Az adás keretein belül a rádiózok elmondhatják személyes véleményüket az őket leginkább foglalkoztató társadalmi kérdésekről. A Krónika c. műsorral is gyakran találkozhatnak a Kossuth Rádió hallgatói, ezt ugyanis délelőtt óránként, délután 2 óránként leadják a rádióban. A hírműsor célja, hogy hiteles információkat szolgáltasson az adott nap történéseivel kapcsolatban. A rádió a vallásos hallgatók számára is kedvez, hiszen sugároznak olyan hitélettel kapcsolatos műsorokat is, mint a Tanúim lesztek- A Római Katolikus Egyház félórája. Az autósoknak is érdemes az adóra kapcsolniuk, hiszen a Kossuth Rádió segítségével elsőkézből értesülhetnek a legfrissebb közlekedési információkról. Nem utolsó sorban a sportok szerelmesei sem fognak csalódni, ha ezt a rádiót választják. A csatorna ugyanis a Sport hírek nyújtásán kívül Sportvilág c. műsorában a labdarúgás, a kézilabda, a kosárlabda, és számos további sport eseményeiről kínál széleskörű tájékoztatást. 

A Kossuth Rádió érdekes adásai mellett a Műsor.tv számos további rádió-, és tv-csatorna aktuális programjait kínálja. Többek között a Petőfi Rádió, a Bartók Rádió, a Duna TV és a TV2 műsorai is elérhetők pár kattintás alatt, így Önnek is érdemes ellátogatnia weboldalunkra. 

Megosztás