Esztergom

Még a saját apját is meglopta

Előzetes letartóztatásba került az a férfi, aki négy bűncselekményt követett el rövid idő alatt. Többek között társaival egy esztergomi élelmiszerüzletből húskészítményeket lopott, de még a saját apja lakásába is betört.

Az indítvány szerint az elkövető két társával 2022. november 14-én az esztergomi élelmiszerüzletben összehangoltan mozogva, egymás tevékenységét segítve 35.300 Ft értékben loptak húskészítményeket úgy, hogy azokat táskába és ruházatba rejtették. A férfi és nő társa 2022. november 21-én megjelentek sértett esztergomi ingatlanánál azért, hogy onnan lopjanak. A férfi a lakóház ajtaját befeszítette, az ajtó üvegezését betörte, és a házban lévő 3 eres elektromos vezetéket elvágta, abból mintegy 20 métert, továbbá 1 darab bőröndöt vitt el. A férfi az udvari tárolóhelyiség lakatját is lefeszítette és onnan 1 darab elektromos kuktát, továbbá 5 darab főzőedényt vitt el. A férfi a lakóház és tároló közötti mintegy 20 méter hosszúságú 3 eres elektromos vezetéket is elvágta és elvitte. A lopás elkövetési értéke mintegy 30.000 Ft. Az elkövető és nő társa 2022. november 22-én megjelentek a sértett esztergomi ingatlanjánál azért, hogy onnan lopjanak. A férfi az udvaron lévő tárolóhelyiség zárt ajtaját berúgta, és onnan 8 zsák, mintegy 350.000 Ft értékű rézkábelt vitt el a társával együtt. A sértett a férfi elkövető apja, aki a lopás miatt magánindítványt terjesztett elő fiával szemben.

Ezt követően a férfi 2022. november 28. napja és 2022. december 2. napja között a a sértettől egy napi használatra kölcsönkapott egy 15.000 Ft értékű mobiltelefont, amelyet a határidő leteltekor nem adott vissza sértettnek, hanem azt ismeretlen személynek letétbe adta, így azzal sajátjaként rendelkezett, ezzel sikkasztást követett el.

A férfi háromszor volt büntetve ezidáig, és ezen kívül öt különböző büntetőeljárás van még folyamatban ellene.

A lopás bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság 2022. december 9-én tartott ülést, amelyen az elkövetőt meghallgatta, azt követően hozta meg végzését. A bíróság az elkövető letartóztatását egy hónapra elrendelte. A végzést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védő fellebbezést jelentett be.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség
Fotók: police.hu