Dorog

Sikerült otthon tartania a három pontot a Dorognak

December 4-én, vasárnap a labdarúgó NB II 19. fordulójában Doroghoz látogatott a Pécsi MFC. A hazai csapat meglepetésre, de nem érdemtelenül 1–0-ra győzött Szedlár Zoltán góljával, így elvette a pécsi együttes veretlenségét – írta a Nemzeti Sport.

A második helyezett PMFC úgy vágott neki a 19. fordulónak, hogy már csak egy meccset kell túlélnie ahhoz, hogy egy teljes félszezont megvívjon veretlenül. S erre milyen ellenfél lehet a legalkalmasabb, ha nem a sereghajtó? Nyilván a Dorognak is volt ehhez egy-két szava, amely helyezése miatt győzelmi kényszerben lépett pályára.

Sokáig csak gyűrték egymást a csapatok, majd bő fél óra elteltével Szedlár Zoltán kilőtte a jobb alsó sarkot, megszerezve ezzel a vezetést a hazaiaknak (1–0). A szünet után próbálkozott a Pécs, de hiába. Aztán a hajrában a vendégeknek sikerült betalálni, ám Harsányi István gólját kapustámadás miatt nem adta meg a játékvezető, s el is szabadultak az indulatok az esetet követően.

Végül kihúzta a Dorog a végjátékot kapott gól nélkül, de hiába nyert, így is maradt a tabella utolsó helyén. A Baranya megyei piros-feketék veretlenségi sorozata tehát 18 mérkőzés után megszakadt, ám ennek ellenére továbbra is feljutó helyen állnak, s így is bőven felülmúlták a 2020–21-es idényben elért 11 meccses veretlenségi szériájukat – az előző évad rekordjától azért elmaradtak, amikor a Vasas 23 találkozón át nem kapott ki.

LABDARÚGÓ NB II – 19. FORDULÓ
DOROGI FC–PÉCSI MFC 1–0 (1–0)
Dorog,
Buzánszky Jenő Stadion, 300 néző. Vezette: Móri Tamás (Horváth Zoltán, Becséri Gergely)
DOROG: Borsos V. – Kárász, Gyurácz, Kovács O., Papp M. – Lénárt – Szerencsi (Vígh Á., 75.), Sztojka, Barna G. (Berkó, 90+2.), Szedlár (Magyari, 75., Paudits, 90+3.) – Szalai J. Vezetőedző: Marián Sluka
PMFC: Helesfay – Svedjuk (Kónya D., 67.), Rácz L., Szeles T., Hadaró (Hegedűs M., 81.) – Terbe – Gera Z. (Kövesdi, 81.), Kesztyűs B., Nikitscher (Kocsis B., 67.), Harsányi I. – Tóth G. Vezetőedző: Weitner Ádám
Gólszerző: Szedlár (36.)
MESTERMÉRLEG
Marián Sluka: – Büszke vagyok a csapatra, hogy ilyen jó ellenfelet sikerült legyőzni. Nagy akarattal és koncentrációval futballoztunk, megérdemelten nyertünk.
Weitner Ádám: – Az első félidőben a Dorog szervezetten védekezett, az ellentámadásai veszélyesek voltak, az egyikből meg is szerezte a vezetést. Fáj, hogy így szakadt meg a veretlenségi sorozatunk, mert úgy érezzük, szabályos góltól fosztott meg minket a játékvezető.

A dorogi edző értékelése:

A mérkőzés részletei>>

Forrás: nemzetisport.hu
Borítókép: Dorogi FC Facebook oldala