Dorog

Letartóztatásban marad a rablópáros

Meghosszabbították az előzetes letartóztatását annak a két férfinak, akik egy dorogi üzletből alkoholt loptak, egy embert kiraboltak, valamint az utcán rongáltak.

Az indítvány szerint az egyik gyanúsított 2022. március 28-án délután, a tokodaltárói utcában parkoló személygépkocsi első szélvédőjét egy téglával betörte, mellyel 66.294 forint kárt okozott. A férfi erőszakos cselekménye kihívóan közösségellenes volt, és alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen.

Az indítvány szerint a két férfi 2022. április 3-án az esti órákban Dorogon, az utcán együtt tartózkodtak, majd egyikük egy üzletből szeszesitalt, élelmiszert és energiaitalt tulajdonított el 15.235 forint értékben. A gyanúsítottak a szeszesitalból fogyasztottak, majd a gyalogos vasúti átjáróban összetalálkoztak a sértettel. A két férfi emelt hangon cigarettát kért a sértettől, majd egyikük pénzt követelt tőle. A sértett közölte, hogy nem tud adni, mire a másik gyanúsított megpróbálta levenni a sértett sapkáját, aki ezt nem hagyta. Ezután a két férfi közös erővel próbálta meg kitépni a sértett kezéből a sapkát, az egyik férfi megragadta a sértett nyakát és ököllel arcon ütötte. Ennek hatására a sértett a sapkát elengedte, mellyel a gyanúsítottak a helyszínről elszaladtak.

A letartóztatás elrendelését követően a nyomozó hatóság további bűnügyeket egyesített a nyomozáshoz. Ezek egyike szerint az egyik férfi 2022. március 19-én a reggeli órákban a neki kölcsönadott, és így rábízott 155.000 forint értékű elektromos rollert nem adta vissza a sértettnek, hanem azt jogtalanul eltulajdonította, és megvételre kínálta másnak.

A 2 férfi letartóztatását 2022. április 6. napján rendelte el a bíróság. Az Esztergomi Járási Ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság nyomozási bírája a 2022. december 5. napján tartott ülésen, rablás bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben, 2 hónappal – 2023. február 6. napjáig – meghosszabbította a két férfi letartóztatását. A bíróság álláspontja szerint a gyanúsítottak letartóztatásának meghosszabbítása a bűnismétlés megakadályozása érdekében indokolt. A végzés nem végleges, mivel a gyanúsítottak fellebbezést jelentettek be.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék
Borítókép: police.hu