Hírek

A 2022-es foci világbajnokság legértékesebb csapatai

Az idei világbajnokság minden idők legdrágább világbajnoksága, hiszen a helyszínt adó Katar nem kevesebb, mint 220 milliárd eurót, azaz Magyarország több, mint egy egész éves GDP-jét költötte rá.

A kezdeti meglepetések után hasonlóan magas a győztes csapatok megtippelését övező érdeklődés, amibe most te is kedvező feltételek mellett szállhatsz be a bet365 mobil oldalon, akár a telefonodról is! Hasonlóan értékesek a bajnokságra érkező válogatott játékosok is, akiknek az együttes kivásárlási értékét majdnem 10,000 millió euróra, azaz közel 4,000,000,000,000 forintra becsülik. Lássuk hát a legértékesebb csapatok listáját. Persze a győzelemhez nem csupán pénz, hanem tehetség is kell, így nem biztos, hogy ez egyben a legesélyesebb csapatok listája is.

Portugália: 1150 millió euró

A portugálók klasszisa továbbra is a jelenkor leghíresebb focistája, Cristiano Ronaldo. Azonban sokak meglepetésére már nem ő csapat legértékesebb játékosa. Ezt a címet ugyanis elvette tőle a jóval fiatalabb tehetség, a Manchester Cityben futballozó Ruben Dias, akiért 120 millió eurót kéne adni, hogy átigazoljon.

Spanyolország: 1200 millió euró

Spanyolország az utóbbi 2 világbajnokságon történt gyenge szereplése után idén végre ismét egy igazán erős csapattal és tehetségek új generációjával érkezik. A megújulást jól mutatja, hogy a válogatott legértékesebb játékosa 160 millió euróval a mindössze 19 éves feltörekvő sztár, Pedri.

Franciaország: 1340 millió euró

A címvédők egy nagyon erős, számos veteránból álló csapattal érkeztek, így többen őket tartják a legesélyesebbnek a bajnoki címre idén is. A csapaton belül viszont óriási problémát jelent a széthúzás és a személyes konfliktusok, ami szabotálhatja a sikert. Feltehetően senki számára nem meglepetés, hogy a francia válogatott legértékesebb játékosa Kyllian Mbappe, 185 millió eurós értékkel.

Brazil: 1450 millió euró

A Brazilok idén is olyan legendákkal érkeznek, mint Neymar és Vinicius Junior. Vinicius Junior egyben a csapat legértékesebb játékosa is, 200 millió eurós értékével. Neymar a maga “mindössze” 100 millió eurós értékével így csak a csapat második legértékesebb játékosa. A brazilok a hírek szerint idén elszántabbak a győzelemre, mint az utóbbi bajnokságon során bármikor.

Anglia: 1500 millió euró

A Harry Kane által vezetett angol csapat a 2022-es katari futball világbajnokság legértékesebb csapata. Ez azért érdekes, mert bár más csapatokban egyes sztárok értéke akár több angol játékos értékét is kiteszi, a jelenlegi angol válogatottban kevés igazán nagy sztár van. Cserébe viszont nincsenek kérdőjelek sem, minden játékos bizonyított tehetség, mint például Harry Kane, Foden, Grealish, Jordan Pickford vagy Harry Maguire. Anglia utoljára 1966-ban tudott világbajnokságot nyerni, így sokan sokat remélnek az idénre összeált rendkívül összeszedett és rendkívül tapasztalt csapattól.

Megosztás