Esztergom

Életfogytig tartó fegyházbüntetést kaphat a kettős gyilkos

Életfogytig tartó fegyházbüntetést szabhatnak ki azzal a fogva tartásban lévő szlovák férfivel szemben, aki tavaly májusban Esztergomban és Szlovákiában is megölt egy-egy embert.

A vádirati tényállás lényege szerint a vádlott és a sértett 2021. év májusában a szlovákiai Párkányból Esztergomba ment, majd együtt járták a város utcáit. A kábítószer hatása alatt álló vádlott ismeretlen okból előbb veszekedést provokált a sértettel, majd a lényegesen gyengébb fizikumú sértettet az előzetes szóváltást követően bántalmazta, megragadta a nyakát, több alkalommal az arcán, a fején, valamint a felsőtestén megütötte, mellkasát megtaposta úgy, hogy a sértett a bántalmazások következtében néhány percen belül elhalálozott. Ezt követően a vádlott a sértettet a közelben található vízelvezető árokhoz vitte, testét az árokba gurította, majd elfogásáig Esztergom város területén bujkált.

A nyomozás során adat merült fel arra is, hogy a gyanúsított szintén 2021. május 13-án Szlovákiában megölte a volt szállásadóját oly módon, hogy olyan súlyosan bántalmazta, hogy a sértett belehalt a sérülésekbe. A halál beálltát követően a holttestet a kert végén lévő kútba dobta és felgyújtotta.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a férfival szemben a Tatabányai Törvényszékre és a vádiratban indítványt tett arra, hogy a törvényszék életfogytig tartó fegyházbüntetést, valamint közügyektől eltiltást szabjon ki vele szemben, továbbá utasítsa ki őt Magyarország területéről.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség