Dorog

Örök Mérlegen: Haladás – Dorog

A hétvégén Szombathelyre látogat a dorogi csapat, ahol a Haladás vendége lesz. A mérkőzést október 30-án, vasárnap 15 óra kezdettel a Rohonci úti stadionban rendezik. 

Bár érzékelhetően javult a piros-feketék játéka az elmúlt időszakban, azonban a folyamatos eredményesség  még várat magára. Változatlanul gólínségben szenvednek és legutóbb hazai pályán a Győrtől elszenvedett 1 : 0 arányú vereséget követően újra sereghajtók lettek. Ellenfelük sem kápráztatja el jelenleg híveit, akik a múlt fordulóban Szentlőrincen kaptak ki 2–0-ra.

Ez lesz a két csapat 52. egymás elleni tétmérkőzése

Az eddigi 51 találkozón 16 dorogi győzelem, 11 döntetlen, 24 vereség; 62 : 72-es gólaránnyal született.

Idegenben 25 mérkőzésből 5 győzelem, 4 döntetlen, 16 vereség; 22 : 42-es gólarány.

A két gárda legutóbb idén március 6-án, ugyancsak Szombathelyen találkozott, ahol Dlusztus András találatával meglepetésre a Dorog győzött. A Haladás ellen a legutóbbi két idegenbeli mérkőzését megnyerte a csapat, igaz, azt megelőzően csak 1962-ben tudott győzni a vasi székhelyen. A sikerre nagyon rá van szorulva a dorogi gárda, viszont ugyanez elmondható a vendéglátókról is, akik ugyan jóval kedvezőbb pozíciót foglalnak el a tabellán, de messze a várakozás alatt szerepelnek az idei szezonban. A hazaiak soraiban jelenleg két volt játékosunk, Mursits Roland és Nyíri Vince is szerepel. Utóbbi játékos gólt szerzett a Haladás legutóbbi hazai tétmérkőzésén, mégpedig a Honvéd elleni kupameccsen. Két jobb sorsra érdemes csapat összecsapásán feltehetően a pillanatnyi forma fog dönteni.

Szabó Gyula