Hírek

Késsel fenyegetőzve akarta nemi aktusra kényszeríteni

Nem jogerősen hat év börtönbüntetésre ítélték azt a férfit, aki kétszer is azzal a céllal tört be egy epöli házba, hogy az ottlakó személyt megerőszakolja.

A megállapított tényállás szerint a vádlott 2021. július 8. napján 21 óra 30 perc körüli időben, ittas állapotban, a kezében egy kést tartva bement a sértett epöli családi házába oly módon, hogy a kerítés mellett lévő résen keresztül bejutott a ház udvarára, majd a nyitott erkélyajtón keresztül a házba.

A férfi egy kést tartott a kezében, a nemi vágyának kielégítése céljából a rémült sértettet lenyomta a fotelba, fojtogatta, maga elé rántotta. Ezt követően meztelenül a sértettre ráfeküdt, azonban tényleges közösülésre – a vádlott ittassága révén – nem került sor. A férfi ezt követően elhagyta a sértett lakását.

A vádlott 2021. július 9-én 00 óra 30 perc körüli időpontban, ittas állapotban újra megjelent a sértett családi házában. A vádlott a kapu melletti rést kihasználva az udvarra bejutott, majd a bejárati ajtót benyomta, miközben a sértett azt belülről igyekezett bezárni, azonban vékony testalkata és legyengült szervezete miatt ez nem sikerült. A vádlott a sértettet rángatta, majd a hátára döntötte, vele akarata ellenére orális szexuális cselekményt végzett. A vádlott ezt követően ittas állapota miatt meztelenül a kanapén elaludt.

A sértett a vádlott erőszakos magatartása következtében a bal csuklóján bevérzéseket, a jobb karján karcolás és vágásszerű sérüléseket szenvedett el.

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság a 2022. október 26. napján megtartott előkészítő ülésen, szexuális erőszak bűntette miatt indult ügyben hozott ítéletet egy férfivel szemben. A bíróság a vádlottat 6 év börtönbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, azonban az nem jogerős, mivel a vádlott és a védője fellebbezést jelentett be.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék